banner47

Hukuk Fakültesi Gemlik'ten Gidiyor

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Gemlik'te bulunan Hukuk Fakültesi'nin Bursa Görükle'deki ana yerleşke içerisine taşınacağını açıkladı

Hukuk Fakültesi Gemlik'ten Gidiyor
banner3

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Gemlik'te bulunan Hukuk Fakültesi'nin Bursa Görükle'deki ana yerleşke içerisine taşınacağını açıkladı. Prof. Dr Ulcay, "Gerekli onayları aldık. Hukuk Fakültesi'nin yeni binası için ilk kazmayı 2016 yılında vuracağız. 2018 yılında hukuk öğrencileri Görükle'deki yeni binada eğitime başlayacak" dedi.UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Hukuk Fakültesi yönetimi ve öğrencileri ile bir araya geldi. Gemlik Asım KocabıyıkKampüsü'nü ziyaret eden Rektör Ulcay, burada öğrencilere Görükle yerleşkesi içerisinde yeni bina yapacaklarının müjdesini verdi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz ve yöneticiler ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, daha sonra öğrencilerle buluştu.

'2016'DA KAZMAYI VURACAĞIZ'
Buradaki konuşmasında, göreve geldiği ilk günden bu yana kendisine Hukuk Fakültesi'nin taşınması için yoğun bir talep geldiğini aktaran Rektör Yusuf Ulcay, sadece Hukuk Fakültesi'ni değil, tüm fakülteleri Görükle kampüsü içerisinde toplamak istediklerini söyledi. Rektör Prof.Dr. Ulcay şöyle konuştu: "Uludağ Üniversitesi, çok büyük bir kampüse sahip. Fakültelerin tamamının kampüs içerisinde olması gerektiğini söyledim. Göreve geldikten sonra üniversitenin stratejik planını değiştirme hakkına sahip oluyorsunuz. Bir tek İnegöl İşletme Fakültesi'ni kampüse getirme şansımız yok. Çünkü İnegöl için yapılmış. Kanunen İnegöl'den taşıma yetkimiz yok. Onun dışında tüm fakültelerin Görükle yerleşkemize taşınmasını stratejik planımıza koyduk, onaylattık. Daha sonra hukuk fakültesinin 2016 yılının bütçesini çalışırken yaptığımız bu değişiklikler için devletten ödenek istedik. O bütçe geldi. Şimdi artık yeni yer için plan ve proje aşamasındayız. Böylece restör seçilmeden önce kampüse taşıma sözü verdiğim Hukuk fakültesinin yeni binası için 2016 yılında kazmayı vuracağız. 2018 yılına kadar devletin bize verdiği bütçe ile bu projeyi bitirmeyi planlıyoruz. Ancak bir hayırsever işadamımız çıkar 'Bu giderleri ben karşılamak istiyorum' derse, o zaman çok daha erken bitirme şansımız olur. Bu konuda işadamlarımız ile görüşmeler yapılıyor. İnşallah bir hayırsever çıkar ise Hukuk Fakültesi'ni çok daha erken bitirebiliriz.

Kaynak: //www.sondakika.com/haber/haber-gemlik-teki-hukuk-fakultesi-bursa-daki-kampuse-7973622/

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28