banner47

“Dikili Bir Ağacımız Olsun” Etkinliği Gemlik’te Hayat Buldu

Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği üyelerinin organize ettiği “Dikili Ağacın Olsun” etkinliği güze havada büyük bir katılımla gerçekleşti.

“Dikili Bir Ağacımız Olsun” Etkinliği Gemlik’te Hayat Buldu
banner3

Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği üyelerinin organize ettiği “Dikili Ağacın Olsun” etkinliği güze havada büyük bir katılımla gerçekleşti.

Tam bir Türkiye özeti olan yaşam yerimiz Gemliğimizde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberliktir.  Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği bu bağlamda "Dikili Bir Ağacımız Olsun" etkinliği düzenledi. Kumla yolu üzerinde, Kumla Orman Bölge Müdürlüğü’nün başlattığı ağaçlandırma alanında yapılan ağaç dikme organizasyonuna; Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Çelik, Gemlik Duyarlılık ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Küçük, Gemlik Yaşam Atölyesi Derneği Başkanı Mehmet Gür ve bir çok doğa aşığı gönüllü çocuklar ve yetişkinler katıldı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Şükrü Deviren; “Bir ağaç gibi hür bir orman gibi kardeşçe yaşama hepimiz katkı sunmalıyız. Bugün buraya katılım gösteren herkese en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.  Bundan sonra yapılacak bu tarz güzel etkinliklerde Gemlik’teki tüm derneklerimizle birlikte hareket edeceğiz. Her yıl 100 ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Derneğimiz bu etkinliği başlattı ve devamı gelecektir, öncülük edeceğiz” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz yaptığı açıklamada ; “ Öncelikle Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerine ve üyelerine böylesine güzel bir organizasyonu düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Fidan dikmek çok önemli, ağaçlarımız çok önemli. Peygamber efendimiz (S.A.V.) buyuruyorlar ki ; “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.” Ağaçlarımız bizim için bu kadar önemli. Evlatlarımızın geleceğidir ormanlar. Bu tür faaliyetlerin devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Haberin videosu için tıklayınız...

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ise açıklamasında ; “Gemlik’in en güzel yerlerinden bir tanesinde bu güzel etkinliğe katılmaktan dolayı oldukça mutluyum. Bu etkinlik örnek bir faaliyet, örnek bir çalışmadır. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Çocuklarımıza yeşili koruyalım, ormanı koruyalım diyoruz fakat bunu onlarla birlikte burada yaşayınca daha anlamlı oluyor daha anlaşılır oluyor, çocuklarımızı da bu etkinliğe katıldıkları için gözlerinden öpüyorum. Gemlik’imizin kıymetini bilmemiz gerekiyor.  Bu etkinliğe katkı sunan ve bugün burada olan herkesi canı gönülden kutluyorum” dedi.

Dikili Bir Ağacın Olsun etkinliği 100 adet çam ağacının orman müdürlüğünün belirlemiş olduğu yerlere dikilmesi ile son bulurken, etkinliğe katılan herkese pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2015, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER