banner47

Hukuk Fakültesi Gemlik'ten Alınamaz

Bugün toplanan Gemlikli sivil toplum örgütleri Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde yapmayı planladıkları basın açıklamasını valilik kararıyla yapamayınca Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesinde bulunan Hukuk Fakültesi binası önünde gerçekleştirdi.

Hukuk Fakültesi Gemlik'ten Alınamaz
banner3

Bugün toplanan Gemlikli sivil toplum örgütleri Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde yapmayı planladıkları basın açıklamasını valilik kararıyla yapamayınca Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesinde bulunan Hukuk Fakültesi binası önünde gerçekleştirdi.

Haberin videosu için tıklayınız...

Yapılan basın açıklamasında ; “Bilindiği gibi, Sunğipek Fabrikası 1 Şubat 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılmıştır. 2002’de özelleştirme yüksek kurulu kararı ile 293 dönüm arazi Uludağ Üniversitesine tahsis edilmiştir. Tahsis işlemleri 2004 yılında tamamlanarak arazinin devri gerçekleşmiştir.

Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı’nın, Meslek Yüksek Okulu ve Hukuk Fakültesi binalarının yapımını gerçekleştirmesinden sonra da, 21 Mayıs 2007 tarihinde Uludağ Üniversite Senatosu’nun aldığı bir karar ile ismi “Gemlik Sunğipek – Asım Kocabıyık Yerleşkesi” olmuştur.

Yerleşkenin en önemli bölümü ise hiç kuşkusuz Hukuk Fakültesidir. Arazinin Uludağ Üniversitesi’ne tahsisi istenirken, zamanın rektörü, Uludağ Üniversitesi’ne onayı alınmış olan Hukuk Fakültesini Gemlik’te açma sözü vermiştir. Bu söz üzerine Gemlik halkı 293 dönümlük Sunğipek arazisinin tahsisine onay vermiştir.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Tahsis işlemlerinden sonra Gemlik’te büyük yatırımları olan ve Gemlik halkı tarafından çok sevilen iş adamı, rahmetli Asım Kocabıyık’a Uludağ Üniversitesi’nin projeleri anlatılarak yardımı istenmiştir. Meslek Yüksek Okulu binasını şartsız yapan Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı, Hukuk Fakültesi binasını  “Hukuk Fakültesi’nden başka maksatla kullanılamaz” şartını yapım protokolüne yazdırarak yapmıştır.

Şimdi Gemlik halkının ve özellikle Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı’nın şartlı bağışını görmezden gelinmesi anlaşılır bir tutum değildir. Gemlik Gemsaz mevkiinde yazlığı olan ve Gemsaz Güzelleştirme Derneği’ni de kuran, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay’ın böyle bir tutum içerisine girmesini, Gemlik halkı anlamakta güçlük çekmektedir.

Sayın rektörün, gerek basına verdiği demeçlerine, gerekse yapılan ziyaretlerde ki ifadelerine baktığımızda, Gemlik halkı ile bir pazarlık havası yaratma çabası sezilmektedir. Gemlik halkı bu pazarlığı 15 yıl önce yapmış ve Hukuk Fakültesi karşılığında, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi benzeri 293 dönüm arazisini vermiştir. Gemlik halkı ile başkaca bir pazarlık yapılamaz.

Bizler; “Gemlik halkı, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları ve kurumlar olarak, yediden yetmişe, hakkımızı korumakta kararlıyız.

Dün Gemlik halkının menfaatleri doğrultusunda Sunğipek arazisini vererek gösterdiğimiz saygımızı, bugün burada Hukuk Fakültemizi korumak için tekrar gösteriyoruz. Eğer bu saygımız karşılık bulmaz ise, Gemlik halkı olarak önce Bursa’ya, yine de karşılık bulmaz ise, sonra da Ankara’ya yürüyeceğimizi tüm ilgililerin ve kamu oyunun bilmesini isteriz.”

Son söz : “ HUKUK FAKÜLTESİ GEMLİK’TEN ALINAMAZ.! “

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28