banner47

Hamsi Azaldı, Fiyatlar Yükseldi

Marmara Denizinde avlanan hamsi miktarının azalması nedeniyle çevre illerde kilogram fiyatı bir hafta öncesine göre 10 liradan 20 liraya kadar çıktı.

Hamsi Azaldı, Fiyatlar Yükseldi
banner3

Marmara Denizi'nde avlanan hamsi miktarının azalması nedeniyle çevre illerde bu balığın kilogram fiyatının bir hafta öncesine göre 10 liradan 20 liraya kadar çıktığı bildirildi.

Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Hazer, GemlikLife muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Marmara'da son dönemde balık fiyatlarında ciddi artışlar görüldüğünü söyledi. Özellikle hamsinin kilogram fiyatının kısa süre öncesine kadar 10 lira olduğunu belirten Hazer, "Balığın bol olduğu zamanlarda ışıkla avcılık yapılması ve aşırı avlanma, hamsinin miktarının azalmasına neden oldu. Bu konuda kota uygulanması lazım. Balık bol olduğu zaman günde 3-5 bin kasa çıkarıyoruz. Kasası 20 liraya düşüyor. Körfezlerde lambayla avcılık aşırı yapılıyor. Her teknenin 2-3 lambası var. Hamsi daha havyarlı iken bunu ışıkla avlıyorlar. Bu da balıklarda olumsuz etki yapıyor" diye konuştu. Hazer, Güney Marmara'da bugünlerde kilogram bazında hamsinin 15-20, çinekopun 30, sardalyenin 15, istavritin 30, zargananın 15, gümüşün 10 liradan, palamutun ise tanesinin 30 liradan satıldığını ifade etti.

Bu sene hamsinin kasasının ortalama 20-30 liradan satıldığı bilgisini veren Hazer, "Piyasada balık az olsa dahi kasası 20-50 lira arasında değişir. Buna nakliye, personel, yakıt ve gemi masraflarını kattığınızda balıkçının eline kalan çok cüzi bir miktar oluyor" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28