banner47

Güvenli Mahallesi Pilav Gününde Buluştu

Gemlik Güvenli Mahallesi Geleneksel Pilav Günü Coşkuyla kutlandı. Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 6.sı yapılan Dayanışma Gününe Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Gemlik Jandarma Komutanı Binbaşı Coşkun Çorapçı, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı...

Güvenli Mahallesi Pilav Gününde Buluştu
banner3

Gemlik Merkez Camii İmam Hatibi Süleyman Yedek ’in Kuran Tilaveti, Kaside ve İlahiler okumasıyla renklenen günde, davetlilere yeşillikler içinde unutulmaz bir gün yaşatıldı.

Güvenli Mahallesi Geleneksel Pilav ve Dayanışma Gününde konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Mahalle günlerinin birlik ve beraberliğin pekişmesi, bağların güçlenmesi gibi manevi konularda büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Güvenli Mahallesinin ilçenin en güzel bölgelerinden birisi olduğunu vurgulayan Refik Yılmaz, “Sizin yazınız da, kışınız da, sizlerde bir başka güzelsiniz. Bizleri her zaman en iyi şekilde ağırladınız” dedi. En son Çanakkale’de denenen Haçlı Ruhu saldırılarının kimlik değiştirilerek, bazı iç ve dış mihrakların da katkılarıyla Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da bir kez daha sahnelendiğini anlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ülkenin kalkınması ve gelişmesini çekemeyen odakların bu oyununa gelmeyeceklerini söyledi. Ayrım yapmadan birlik, beraberlik, kardeşlik duygularıyla bu tür geleneklere sahip çıkmayı sürdüreceklerini ifade eden Refik Yılmaz, önümüzdeki yıllarda da dayanışma günü etkinliklerini devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ta, büyüklerden alınan kültür, örf ve ananelerin gelecek kuşaklara aktarılmasında bu tür organizasyonların önemli olduğunu söyledi. Ülkemizin ileri gitmesinde, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının önemine de dikkat çeken Kaymakam Mustafa Altıntaş, geleneksel etkinliklere destek vereceklerini bildirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu’da, Recep Altepe’nin selamını ileterek, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28