banner47

Gemlik’ten Kilis’e Yardım Eli

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muhtarlıklar ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte yürüttüğü Suriyeli Mültecilere yönelik yardım kampanyası Ahmet Dural Meydanı CİUS AVM önünde başlatıldı.

Gemlik’ten Kilis’e Yardım Eli
banner3

5 yıldır komşu ülke Suriye’de insanlık dramı yaşandığını vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, topraklarından koparılan, vatansız bırakılan Suriyeli vatandaşlardan 3 Milyonuna Türkiye’nin sahip çıktığını vurguladı.

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın da katıldığı mültecilere yardım kampanyası açılış töreninde konuşan Refik Yılmaz, Gemlik’ten uzanan yardım elinin Kilis’te bulunan 150 bin Suriyeli vatandaşa yönelik olacağını ifade etti. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir, diyen bir medeniyetin torunlarıyız” diye konuşmasını sürdüren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kampanya da emeği geçenlere teşekkür ederek, savaşın son bulması temennisini sözlerine ekledi.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim’de, kuru erzak, deterjan ve temizlik malzemelerinin yanı sıra gıda ürünlerine yönelik kampanyanın süreceğini bildirdi. Vatandaşlara duyarlılıkları için teşekkür eden Mukaddes Serim, gıda ve diğer malzemelerin yardım çadırları, camiler, okullar, muhtarlık ofisleri, sivil toplum örgütleri merkezleri, dernek merkezleri ve gençlik merkezlerinde toplandığını anımsatarak, kısa sürede Kilis’e göndereceklerini ifade etti. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, heyet olarak Kilis’e de giderek, mültecileri bulundukları kamplarda ziyaret etmeyi de hedeflediklerini açıkladı.

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık’ta, kampanyanın anlam ve önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere ve katkı koyanlara teşekkür etti. Gemlik halkına da seslenen Cahit Işık, “Elbirliğiyle bu yardımları toplayalım” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER