banner47

Gemlik’te Kutlu Doğum Coşkusu

Gemlik Belediyesi'nin 2016 yılı Kültürel Etkinlikleri kapsamında Karabaş-i Veli Derneği Vakfı ve Gemlik Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği ile birlikte organize ettiği "Kutlu Doğum Haftası" kutlamaları büyük ilgi gördü.

Gemlik’te Kutlu Doğum Coşkusu
banner3

Atatürk Spor Salonunda organize edilen etkinliğe Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Gemlikliler ’in de bir kez daha yoğun ilgi gösterdiği, “Hz. Mevlana’da Hz. Muhammed (SAV) Sevgisi” konulu etkinlik, coşkuyla izlendi. 

Üstat Mustafa Özbağ'ın, son Peygamber Hz. Muhammed'in kulluk hayatını anlattığı "Hatem-ül Enbiya" konulu konuşmasıyla başlayan ve tasavvuf musikisinin seçkin eserleriyle renklenen Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları, Sema Gösterimi ile devam etti. Üstat Mustafa Özbağ'a çiçek takdim ederek, teşekkür eden Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, "Medeniyetler arası çatışma için gayret gösterenlerin olduğu günümüzde ilahi dinlerin ve Peygamberimiz Hz Muhammed in mesajı insanlık için yol göstericidir. Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya, İnsanı insan yapan erdemlerin odağında yer alan Peygamberimizi yeniden keşfetmeye, onun bizlere sunduğu çağlar üstü yüce değerlerden ve üstün ahlaktan daha fazla ilham almaya şu günlerde çok daha fazla ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. "Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Hz. Peygamber, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir" dedi. Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’da yaklaşık bir saat süren konuşmasında, temel İslam bilgilerinin yanı sıra, anne babanın çocuğa karşı İslami bilgi eğitimi konusunda görevleri, Hz. Muhammed’in kulluk hayatı ve Ahlaki yönlerini anlattı. 

 

Mustafa Özbağ'da, Ercan Barutçuoğlu’na Mevlevi Destarı hediye etti. Programda Gemlik’in ilk semazenleri olan 5 küçük semazene, semazenlik sertifikası da takdim edildi. Tasavvuf musikisi eşliğinde yapılan Sema Gösterimi izleyenleri mest etti. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28