banner47

Gemlik’te Anlamlı Gece

Gemlik Belediyesi’nin 2016 yılı Kültürel Etkinlikler Kapsamında organize ettiği, “Rahmet Peygamberini Anlamak ve Günümüzde Asr-ı Saadeti Yaşamak” konulu etkinlik büyük ilgi gördü.

Gemlik’te Anlamlı Gece
banner3

Gemlik Belediyesi’nin 2016 yılı Kültürel Etkinlikler Kapsamında organize ettiği, “Rahmet Peygamberini Anlamak ve Günümüzde Asr-ı Saadeti Yaşamak” konulu etkinlik büyük ilgi gördü. Spor Salonunda yapılan etkinlikte, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu konuştu. Hafız Yavuz Mutlu’nun Kuran Tilaveti ile ruhların pası silinirken, Şair-Yazar Dursun Ali Erzincanlı ’da şiirleriyle geceye renk kattı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu’da izleyenler arasında yer aldı. Gemliklilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede, Hain Ankara saldırısında şehit olan Gemlikli Hava Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Mehmet Koray Pınar ve terör şehitlerimiz de saygıyla ve dualarla anıldılar.

Resulullah sevgisini yüreklere dolduran seçkin isimler, Gemliklilere maneviyat ve tasavvuf dolu bir gece yaşattılar. Allah’ın Resulü Hz. Muhammed’in yaşamından kesitler anlatan ve Hz. Muhammed’in peygamberliği öncesi ve sonrasında da özel insan olduğunu belirten İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, İslam Coğrafyası ve Ortadoğu’da günümüzde yaşananların perde arkasını da anlatmayı ihmal etmedi. Avrupa ve Batı’da insanlardan oluşmuş, hayvanat bahçesi misali insan bahçelerinin sonuncusunun 1956 yılında Brüksel’de kapatıldığını anımsatan Ömer Döngeloğlu, “İslam dini yozlaşmış batı medeniyetinden 1400 yıl daha öndedir” dedi. Hafız Yavuz Mutlu’nun hem program öncesi hem de program sonrasında Kuran Tilaveti verdiği etkinlikte, Şair-Yazar Dursun Ali Erzincanlıda şiirleriyle büyük beğeni topladı.

Program sonrasında yapılanı duanın ardından, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı, konuklara çiçek takdim edip teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER