banner47

Akıt; "Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır"

Gemlik Vergi Dairesi vergi haftası dolayısı ziyaretlerini sürdürüyor.

Akıt;
banner3

Gemlik Vergi Dairesi vergi haftası dolayısı ziyaretlerini sürdürüyor. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Gemlik Vergi Dairesi Müdürü Serdar Çıta beraberindeki heyet ile GTSO'ya konuk oldular. Başkan Kemal Akıt, Meclis Başkanı Paşa Ağdemir'in yanı sıra yönetim kurulu ve Meclis üyeleri ile bir süre görüşen Vergi Dairesi Müdürü Çıta, 22-28 Şubat haftasının  27 yıldır vergi haftası olarak kutlandığını bildirdi. Bu tür ziyaretlerin yanı sıra okullarda vergi haftasının anlam ve önemi anlattıklarını belirten Çıta, 550 Katrilyonluk Türkiye bütçesinin yüzde 85'inin gelir vergilerinden elde edildiğini vurgulayarak GTSO'ya teşekkür etti.

Vergi haftasını kutlayan GTSO Başkanı Kemal Akıt ise, Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır, Anayasamızın 73. maddesinde belirtildiği gibi vergi vermek vatandaşlık görevimizdir dedi. Akıt, bütçemizin  yüzde 85'ini oluşturan gelir vergilerimiz ile Devletimiz ne kadar gelir sahibi olursa o kadar çok hizmet verir yatırım yapar dedi. Akıt, merdiven altı işletmelerle mücadeleye dikkat çekerek, bu tür yerlerle daha çok mücadele etmemiz lazım vurgusu yaptı.

GTSO Meclis başkanı Paşa Ağdemir'de alışverişlerde belge almanın önemine vurgu yaparak, eğitim çağındaki çocuklarımızı bu bilinç ile yetiştirmemiz lazım. Ağaç yaşken eğilir dedi.GTSO Başkan yardımcısı Mehmet Yıldırım'da yaptığı konuşmada, tüm vergi işlemlerinin zamanında ve daha çok işlerlik kazanabilmesi için, vergi dairelerimizde tecrübeli ve profesyonel kadrolar ile hizmet vermeliyiz dedi.

Meclis başkanvekili Zafer Işık ise, Türkiye'de tüm kanunlarda olduğu gibi vergi kanunlarını da ilgili bakanlıkların bürokratları hazırlayıp öneriyor, bürokratların alt yapıyı iyi hazırlayıp, sektörleri tanımaları lazım dedi.Karşılıklı görüş alış verişinin yanında, ülkemizin birlik ve beraberliğin yönünde ortak mesajların verildiği ziyarette Vergi dairelerinin mükellefe, mükellefin ise vergi dairelerine ihtiyacı olduğu vurgusu dile getirildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER