banner47

Gemlik'ten Almanya'ya Tepki!

Almanya’nın kabul ettiği sözde Ermeni soykırımı kabulü yasa tasarısına  Gemlik’ten tepki geldi...

Gemlik'ten Almanya'ya Tepki!
banner3

Almanya’nın kabul ettiği sözde Ermeni soykırımı kabulü yasa tasarısına  Gemlik’ten tepki geldi. Gemlik’te faaliyet gösteren derneklerin toplu olarak yayınladığı açıklamada Almanya kınandı. kararın iptalini bekliyor diyen dernek yöneticileri, 1915 yılı olayları ile ilgili geçtiğimiz günlerde Almanya meclisinin almış olduğu soykırım kararı ile Almanya aslında kendini ifşa etmiştir. dediler.

Hemşehri dernekleri, spor kulüpleri ve diğer sivil toplum örgütleri yöneticilerinin katıldığı basın açıklamasında okunan bildiride şu görüşler dile getirildi.

Ermeni soykırımı ve sorunu denilen meselenin, Osmanlı döneminde başlayarak Türkiye Cumhuriyeti dönemine uzanan , Türk devletleri ile batılı  ülkeler  arasında , siyasi bir yaklaşımla ele alınan konudur.

Osmanlı döneminde Ermeni vatandaşların hakları olarak sunulan ,daha sonra ise birinci dünya savaşından sonra yaşanan Ermeni sürgününü Osmanlı İmparatorluğundaki Ermenilerin devlet yönetimi tarafından kasıtlı ve emirler dahilinde yapıldığı iddia edilmektedir.

Bu sebeple olayların soykırım niteliğinde olduğu iddiası ile içeriği politik ve hukuksal açıdan karmaşıklaşan  bu yeni iddiaya ilişkin olarak ise Türkiye tarafından yapılan karşı iddiaya açıklama ile bu ölümlere sistemli bir devlet politikası değil ,savaş koşullarından olduğu, sürgünün ise devletimizin topraklarında Ermeni çetelerince başlatılan katliamlardan dolayı olduğu dile getirilmiştir.  1915 yılı olayları ile ilgili geçtiğimiz günlerde Almanya meclisinin almış olduğu soykırım kararı ile Almanya aslında kendini ifşa etmiştir.

Bizim şanlı tarihimizde, soykırım diye bir şey yoktur. Türk milleti, gittiği her yere dün de bugün de şefkat, merhamet ve adalet götürmüştür. Kaldı ki Almanya tarihinde tescillenmiş soykırımları, toplu katliamlar bütün dünyanın da bildiği gibi Hitler dönemsinde uygulanmıştır. Bu vesile ile Almanya meclisinin almış olduğu kararı şiddetle kınıyor, kararın iptal edilmesini Türk Milleti olarak bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER