banner47

Gemlik'te Filografi Sergisi Büyük İlgi Gördü

Filografi Sanatçısı Suat Kurtlu’nun Gemlik’te açılan ilk sergisi büyük ilgi gördü. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli tarafından açılışı yapılan sergiye, ilçedeki sanatseverlerde büyük ilgi gösterdi.

Gemlik'te Filografi Sergisi Büyük İlgi Gördü
banner3

Özel tip çizi, tel ve çivilerle yapılan sanat dalında, Türk ve İslam Motiflerine yer veren Suat Kurtlu, açılış öncesinde de eğitmeni Sultan Fatime Keskin’den icazet aldı.

   Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Gemlik’te sanat ile ilgili her konunun desteklenmesinden yana olduklarını vurgulayarak, “El sanatları da büyük emek isteyen bir değerimizdir. Bu sanatın ilçemizdeki öncüsü olan Suat Kurtlu’yu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık’ta, geçtiğimiz hafta yine CİUS AVM’de açılan Bedrettin Akalan Tezhip ve Hat Sanatı sergisine dikkat çekerek, üst üste açılan ve büyük emek verilen el sanatları sergilerinin Gemlik’in en değerli renklerinden biri olduğunu savundu.

   Çok sayıda sanatseverin katıldığı CİUS AVM’deki Filografi Sergisini gezen davetliler ve protokol üyeleri Suat Kurtlu ve eğitmeni Sultan Fadime Keskin’den eserler hakkında bilgi aldılar. Filografi Sergisi 18 Mayıs akşamına kadar ilçe halkının izlenimine sunulacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28