banner47

Hemşireler Haftası Gemlik'te Kutlandı

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle, Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi yemekhanesinde kahvaltı programı düzenlendi.

Hemşireler Haftası Gemlik'te Kutlandı
banner3

Kahvaltıya Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, hastane yöneticileri ,hemşireler ve hastane çalışanları katıldı. Başhekim Şahmeran Çelenkoğlu; "Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi. Kahvaltı sonrası hastane yöneticileri tüm birimleri dolaşarak hastane çalışanlara gül dağıttı.

Başhekim Şahmeran Çelenkoğlu yaptığı açıklamada; ““Hemşirelik mesleğinin tüm dünyada öncü ismi olarak kabul edilen Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, bugünü içeren 12-18 Mayıs ise "hemşirelik haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu özel gün, hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanmakta, hemşirelik haftası boyunca ise hemşirelik mesleğinin toplum yararına gelişiminin önündeki engellere toplumun ve ilgililerin dikkati çekilmektedir. Bugün dünyada ve ülkemizde hemşireliğin temel sorumluluğu; toplumun sağlığını yükseltmek, sağlıklı bireyin sağlığını korumak, hastalıklı bireyi tedavi etmek ve acısını dindirmektir. Bu vesileyle İnsan hayatının sağlıklı bir şekilde devamı ve iyi bir yaşam kalitesinin sağlanması için gayret gösteren sağlık görevlileri hemşireler, sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez elemanlarıdır. Sağlık hizmetlerinin ülkemizde varmış olduğu kapasite ve kalitesinde hemşirelerimizin çok büyük bir payı bulunmaktadır. Bu mukaddes rolü üstlenerek sonsuz sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Günü” nü tebrik eder sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER