banner47

Gemlik Demokrasi İçin Tek Yürek

15 Temmuz Darbe Girişiminin 18. Gününde de meydanlar dolup taştı.

Gemlik Demokrasi İçin Tek Yürek
banner3

15 Temmuz Darbe Girişiminin 18. Gününde de meydanlar dolup taştı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bir araya gelen binlerce Gemlikli, demokrasi için tek yürek, tek yumruk mesajı verdi.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik’te bütün coşkusuyla devam eden Demokrasi Nöbetlerine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten ve Muhammet Müfit Aydın’da katıldı. Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Bayram Büyükoruç konseri ile renklenen Demokrasi Nöbetinin 18. Gününde de Türk Bayraklı coşku sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi kötü bir musibet yaşadığını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “15 Temmuz gecesi tüm şer güçlerin ortak bir saldırısına uğradık. Saldırıyı halkımız püskürttü. Bu dünya tarihinde görülmemiş bir şey. Milletimizle gurur duyuyoruz. Dünya olanları şaşkın gözlerle izledi. Cumhurbaşkanımız bizim de bilmediğimiz, dünyanın da bilmediği bir şey söyledi. ‘Çıkın sokaklara, devletinize bayrağınıza sahip çıkın’ dedi. Bu dünya çapında yapılmış büyük bir hamle idi. Onunla birlikte düşmanlarımız yerle yeksan oldu. Hiç böyle bir şey düşünmediler. Halkın sokağa çıkacağını düşünmediler. ‘Bizler hava alanını ele geçirirsek, köprüleri ele geçirirsek, stratejik yerleri ele geçirirsek, televizyonları ele geçirirsek, devleti ele geçiririz’ dediler. Yok, öyle yağma. Bu millet eski millet değil. Millet yollara çıktı, bir saat içinde havaalanına koştu. Böyle bir şey yok” diye konuştu.

Milleti Hesaba Katmamışlar

Silahlı kuvvetler başta olmak üzere devletin her kademesine sızan FETÖ’nün 10’larca yıl hain yetiştirdiğini kaydeden Başkan Altepe, “Bu milleti hesaba katmamışlar. Bu millet hesaba katılmayacak millet değil. Kahraman Türk milleti bu millet. Bu tarihi boşuna yazmadı. Tarih boyunca kahramanlıklarımız var. Dünyaya her zaman örnek öncü olduk. Onlar 10’larca yıl hain yetiştirmiş. Silahlı kuvvetlere, devletin içine girmiş. Asker kisvesi altındaki eşkıyalar, bu halka ateş açılır mı hiç. Bu silahlar bizleri öldürün diye mi verildi. O tanklar, tüfekler bunun için mi verildi. Ankara caddelerinde, İstanbul köprülerinde ne işi var o tankların. Onların yetiştirdikleri hain varsa bizim kahraman milletimiz var. 2 saatte işlerini bitirdi” dedi.

Gemlik’teki Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlarla buluşan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve Belediye Meclis üyeleri ile de sohbet eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, darbe girişinin ardından ülke genelinde yaşanan birlik, beraberlik tablosuna dikkat çekti. Herkesin devletine, bayrağına, milletine sahip çıktığını vurgulayan Başkan Altepe, “AK Partilisi, MHP’lisi, BBP’lisi, Saadet Partilisi HÜDAPAR’lısı, CHP’lisi hepsi burada. Bu birlik ve beraberlik bizlere has, he mutlu bize, Kıyamete kadar bu şanlı bayrak dalgalanacak, bu ezanlar susmayacak. Halkımız karşı darbe yaparak, tarihe altın harflerle girdi. Bu ülkede artık son sözü bu halk söyleyecek. Eline 3-5 silah geçiren, uçak geçiren tank, tüfek geçiren adam gece yarısı darbesiyle koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçiremez. Bunlar hayal. Bunlar kendi aklıyla mı hareket ediyor? Dışardan emir alıyorlar. Sen ancak maşa olursun” diye konuştu.

Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten’de, Türkiye darbeler tarihinin en kahpe girişiminin yaşandığını vurgulayarak, halkına tank, top, tüfek doğrultulan bir başka darbe örneği olmadığını anlattı. FETÖ Terör Örgütü Elebaşı Fethullah Gülen hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulunan Mesten, 1980 ve 28 Şubat tarihinde de Postal Yalayıcılığı yapan Gülen’in İsrail’i eleştiren tek bir açıklamasının da olmadığına dikkat çekti. Gülen’in Hristiyan Misyoneri olduğunu savunan Ak parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, 40 yıl boyunca Devletin Kurumlarına sızarak, hain yetiştirdiklerini ifade etti. Ak Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın’da darbe teşebbüsü yapanların devlet-millet el ele vermesi sonucu belalarını bulduğunu, şimdi de en ağır cezalarını bulacağını söyledi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, kardeşleri tarafından kuyuya atılan Hz. Yusuf’un Mısır’ın başına geçtiğini, 28 Şubat sürecinde şiir okudu diye hapse atılan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, Allah’ın kâfirlerin, hainlerin tüm planlarını bozduğunu kaydetti.

Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Bayram Büyükoruç ile “Medine’nin Yollarında” isimli ilahiyi seslendiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, demokrasi nöbetinin 18. Gününde de Gemlikliler ile birlikte sabahladı. Demokrasi Nöbetine Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda Gemlikli katıldı. Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı demokrasi nöbetlerinin devam edeceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28