banner47

Demokrasi Coşkusu Şölene Dönüştü

Gemlik Demokrasi Meydanı, FETÖ darbe girişiminin üçüncü haftasında da coşkulu kalabalıkların şölen havasındaki nöbeti ile dolup taştı.

Demokrasi Coşkusu Şölene Dönüştü
banner3

Gemlik Demokrasi Meydanı, FETÖ darbe girişiminin üçüncü haftasında da coşkulu kalabalıkların şölen havasındaki nöbeti ile dolup taştı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Köylü Üretici Hali sponsorluğunda dağıtılan pilav ikramında kepçe başına geçtiler. Muratoba Köylülerinin ardından Umurbeyli çiftçiler de traktörleri ile Demokrasi nöbetine destek verdiler. Yaklaşık 70 Umurbeyli çiftçi, Gemlik caddelerinde traktörleriyle demokrasiye destek turu attılar. Çiftçiler finali Demokrasi meydanında yaptılar. Türk Bayraklı traktörlü desteğe Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri de destek verdiler.

Demokrasi nöbetlerinin ilk gününden itibaren meydanları bırakmayan ve ilçenin sevgilisi haline gelen down sendromlu Selin Yıldız'ın doğum günü de Demokrasi Meydanında kutlandı. 18 yaşına giren Selin'in pastasını Belediye Başkanı Refik Yılmaz kesti. Başkan Yılmaz'ın yanı sıra Ak Parti Kadın Kolları yöneticileri de Selin Yılmaz'a çeşitli hediyeler verdiler. Çocukların Türk Bayraklı koreografisi ile renklenen Demokrasi nöbetinin 21. gününde konuşan Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Türk Milletinin dünya siyaset tarihine bir nokta koyduğunu belirterek, "Sizler bundan sonra Türkiye'de darbe olmayacak dediniz. Türkiye demokrasiden asla vazgeçmeyecek dediniz. Sizler, tankları, darbeci askeleri kovalayan siviller olarak anılacaksınız. Demokrasi nöbetlerinden vazgeçmeyenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Demokrasi ve Terör Şehitleri için Kuran Tilaveti ve Mevlit ile başlayan Demokrasi nöbeti, pilav ikramı ve traktör geçişi ile renklendi. Demokrasi Nöbetinin 21. günü Mesut Yavaş ilahi konseri ile devam etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2016, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER