banner47

Kumla Demokrasi Nöbetinde Buluştu

15 Temmuz FETÖ terör örgütü Darbe girişimine karşı 23 gündür meydanları bırakmayan Gemlikliler, finali de görkemli biçimde tamamladılar.

Kumla Demokrasi Nöbetinde Buluştu
banner3

15 Temmuz FETÖ terör örgütü Darbe girişimine karşı 23 gündür meydanları bırakmayan Gemlikliler, finali de görkemli biçimde tamamladılar.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik'in gözde turistik mahallesi olan Kumla'da düzenlenen Demokrasi yürüyüşü, büyük ilgi gördü. Kumla İskele Meydanından başlayan ve Abdullah Aslan Caddesi Yunuslar Mevkiinde sona eren Mehteranlı yürüyüşe Türk Bayrakları ile katılan Gemlikliler ve yazlıkçılar muhtaşem bir koreografi oluşturdular. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve Belediye Meclis üyelerinin de yer aldığı yürüyüşe, yazlıkçılardan da büyük ilgi gösterildi.

Türkiye'nin demokrasiden asla vazgeçmeyeceğini belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Geleceğimizi kimse çalamaz, Türkiye'yi hiç kimse üçüncü dünya ülkeleri seviyesine düşüremez" diyerek büyük feraset ve cesaret örneği gösteren vatandaşlara teşekkür etti. 23 gün boyunca Gemlik'te ve Kumla'da kendileriyle birlikte demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara ve destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarına "Allah Sizden Razı Olsun" diye konuşan Refik Yılmaz, darbenin başarılı olması halinde Türkiye'de bir iç savaş planlandığını ve daha ertesi günden başlamak üzere ülkeye 7 bin DAİŞ militanının sokulacağını vurguladı. Kardeş kavgası ve katliamlarla Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyen güçlere karşı büyük bir direniş örneği sergilendiğini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Sizlerle ne kadar övünsek azdır. Sizler tarihe altın harflerle yazıldınız. İçimizdeki kimi hainler de tarihe hak ettikleri gibi yazıldılar. Bundan sonraki hedefimiz de bu hainlere karşı dik duruşumuzu korumaktır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çok çalışmaktır" dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, birlik ve beraberlik mesajları vererek devam ettirdiği konuşmasında, "Bizler bin yıldır kardeşçe yaşadık. Bundan sonra kıyamete kadar da kardeşçe yaşayacağız. Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Kardeş kavgalarına, katliamlara izin vermeyeceğiz. Şanlı direnişimiz, hainlerin kökü kazınana kadar sürecektir" diye konuştu. Ertuğrul Gazi Mehteran Takımı ile yapılan yürüyüş, Mehteran takımının ilahileri ile devam etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER