banner47

Gemlik'te Demokrasi Nöbetinde Yağmur Coşkusu

Gemlikliler 15 Temmuz Darbe girişiminin 26 gecesini 27. sabahına bağlayan günde de uyumadılar.

Gemlik'te Demokrasi Nöbetinde Yağmur Coşkusu
banner3

Gök gürültülü sağanak yağmura rağmen Demokrasi Meydanını dolduran binlerce Gemlikli, Türk Bayraklı koreografi ile demokrasi nöbetini bir kez daha şölene çevirdiler.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Demokrasi ve Terör Şehitleri için okutulan Kuran Tilaveti ve Mevlit ile başlayan Demokrasi Nöbetlerinin 26. günü ilahiler ve marşlarla şölene dönüştü. Dev ekranda belgesel niteliğinde yayınlanan Darbe girişimi esnasında şehit olan 238 asker ve sivilin yaşam öyküleri duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Ahmet Avcı ve Kadir Erol'un yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık e yönetim kurulu üyeleri de tam kadro 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yer aldılar. Sivil toplum örgütü yöneticileri, öğretmenler ve muhtarlar ile bürokratlar da demokrasi nöbetini terk etmediler. Demokrasi nöbetinin ilerleyen saatlerinde bastıran gök gürültülü sağanak yağmur da coşkuyu artıran bir faktör oldu. "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda, Beraber Islandık Yağan Yağmurda" nağmeleriyle demokrasi nöbetini şölene çeviren ilçe halkı, Türk Bayraklı koreografi ile nöbeti şölene çevirdiler.

Yağmura rağmen ilçe halkı ile birlikte nöbeti devam ettiren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Personeli, Meclis üyeleri ve vatandaşlarla sohbet ederek resim çektirdi. Demokrasi Nöbetlerinin vazgeçilmezleri olan Türkiye'nin geleceği çocuklarla da yakından ilgilenen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Türkiye'nin, Çocuklarımızın, Torunlarımızın geleceğini çalmak istediler. Buna milletimizin feraseti ve cesareti ile engel olduk. Şimdi bu meydanlardayız. Türkiye yenilmeyecek, Millet eğilmeyecek. Bunu dosta düşmana tüm dünyaya gösterdik. Göstermeye de devam ediyoruz. Demokrasi nöbetlerimiz 10 Ağustos Çarşamba gecesinden 11 Ağustos sabahına kadar da devam edecek. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tamam diyene kadar bu şanlı direnişi devam ettireceğiz. Yağan yağmura rağmen demokrasi nöbetini bırakmayanlara, bize her zaman destek olanlara bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 06:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER