banner47

Demokrasi Nöbetlerinin Finali de Görkemli Oldu

15 Temmuz Darbe girişimine karşın meydanları dolduran Gemlikliler, darbe girişiminin 23. gününde gerçekleşen final etkinliklerine de tüm coşkusuyla katıldı.

Demokrasi Nöbetlerinin Finali de Görkemli Oldu
banner3

15 Temmuz Darbe girişimine karşın meydanları dolduran Gemlikliler, darbe girişiminin 23. gününde gerçekleşen final etkinliklerine de tüm coşkusuyla katıldı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanında şölen havasında gerçekleşen etkinlikler, Gemlik Belediyesi'nin Borusan ve Sinemasal Kültür Sanat Derneği işbirliği ile gerçekleştirdiği, çocuklara yönelik sinema şöleni ile başladı. Kungu Panda 3 filmini aileleri ile izleyen çocuklar, Demokrasi Nöbetlerinin gizli kahramanları olarak bu etkinlikle ödüllendirildi.

Demokrasi Nöbetlerinin 23. gününde de Demokrasi ve Terör Şehitleri unutulmadı. Kuran Tilaveti ve Mevlit okutularak anılan şehitlerimiz için bir kez daha binlerce Gemlikli minnetle dua etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 15 Temmuz'da Türkiye düşmanları ile işbirliği yapan hainlerin ve maşalarının yönetime el koyarak, çocukların ve torunlarımızın geleceğini çalmaya yeltendiğine dikkat çekerek, halkın cesaret ve ferasetle bu girişimi püskürttüğünü anlattı. Tehlikenin henüz geçmediğini ve dikkatli olmak gerektiğini açıklayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, iç savaş, kardeşi kardeşe düşürme, bölüp parçalama gibi hain planları devreye sokacaklarını belirtti. Sadece kafirlerin, Türkiye düşmanlarının, İslam düşmanlarının korkak olduğunu vurgulayan Refik Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüne atıfta bulunarak, "Millet Eğilmeyecek. türkiye Yenilmeyecek. Şanlı Direnişimiz devam edecek. Allah hepinizden razı olsun" dedi. Erzurumlular Dernekleri Federasyon Başkanı Ömer Ömeroğulları ve 23. dönem Ak Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu da Gemlik halkına birer konuşma yaptılar. Şiirler ve ilahiler ile renklenen konuşmalarda, Türkiye'nin geleceğini çalmak isteyenlere karşı dik duran Gemliklilere e Türk halkına teşekkür edildi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Ali Koyuncu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından verilen pilav ayran dağıtımına katıldılar. Hayırseverlerin aşure de dağıttığı 23. demokrasi nöbetinde, Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Sinan Topçu'da sahne aldı. Topçu, birbirinden güzel ilahiler ve tasavvuf musikisinin seçkin eserleri ile demokrasi nöbetini taçlandırdı. Gemlikliler demokrasi nöbetlerinin finalini de sabahın ilk ışıklarına kadar meydanları terk etmeyerek görkemli biçimde tamamladılar.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER