banner47

Gemlik Belediyesine Ödül

İl Hayvanları Koruma Kurulu 2017 yılı ilk toplantısında Gemlik Belediyesi Sokak hayvanları ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarından dolayı ödüllendirildi.

Gemlik Belediyesine Ödül
banner3

İl Hayvanları Koruma Kurulu 2017 yılı ilk toplantısında Gemlik Belediyesi Sokak hayvanları ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarından dolayı ödüllendirildi.

2015 ve 2016 yıllarında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan sokak hayvanlarını işaretlemede kullanılan mikroçip uygulamalarını taahhüt ettiğinin de üstünde başarıyla gerçekleştiren Gemlik Belediyesine, Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Orman Su II. Bölge Müdürlüğü, Bursa Şube Müdürlüğü yetkililerince başarılarından dolayı teşekkür edildi. Vali Yardımcısı Abidin Ünsal tarafından Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Sabri Emre’ ye 2017 yılı uygulamalarında kullanılmak üzere mikroçip ve ekipmanları da takdim edildi.

Sağlık İşleri Müdürü Sabri Emre de yaptığı açıklamada: “ Sokak hayvanlarıyla ilgili başarılı ve karşılığı olan çalışmalar yaptıklarını, soğuk kış günlerinde besleme faaliyetleri, yaz günlerinde su kabı dağıtımı, gönüllü hayvan severlere mama ve yiyecek desteği yaptıklarını, bu anlamlı takdirin de kendilerini onurlandırdığını ifade etti. 2015 ve 2016 yılı mikroçip uygulamalarındaki başarılarından dolayı Umurbey’ de bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde çalışan 2 veteriner hekim ve 10 yardımcı personele de teşekkür etti. Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Sabri Emre, Özellikle Rehabilitasyon Merkezindeki Veteriner Hekim ve yardımcı personelin bu özverili çalışmalarını sağlamak için Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Kadir Erol’ un da olur ve desteklerini aldıklarını kaydetti. Emre, Rehabilitasyon Merkezinin kafeslerin yenilenmesi, çevre düzenlemesi, mama odası, veteriner hekim ve idare odası, ameliyathane, personel dinlenme ve soyunma odalarının yenilenmesi gibi ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Sabri Emre, “Yenilenen merkezimizle birlikte sokak hayvanlarının refahına dönük çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini, 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu çerçevesinde sokak hayvanlarını ihmal etmeden, daha yaşanabilir bir Gemlik için çalışacağız” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28