banner47

Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan Kadınlara Jest

Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine dikkat çekmek ve kadınların iş hayatındaki başarılarını kutlamak için kahvaltı düzenledi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan Kadınlara Jest
banner3

Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine dikkat çekmek ve kadınların iş hayatındaki başarılarını kutlamak için kahvaltı düzenledi.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın, Köfteci Yusuf’ta düzenlediği kahvaltıya Gemlikli bir çok kadın esnaf, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Arif Tak katıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu’nun da katıldığı kahvaltı başladıktan sonra yapılan sunumda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün nasıl ortaya çıktığı, kadının toplumsal hayattaki yeri ve kadınların yaşadığı zorluklardan bahsedildi.

Sunumun ardından Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki yaptığı konuşmada tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken Gemlik’te böyle bir organizasyonun ilk defa yapıldığını belirtti. Kadınların iş hayatında daha çok var olmasını ve kadınların daha fazla girişimde bulunmasını beklediklerini belirten Beki, konuşmasına son verirken önceki gün Ankara’ya gitmekte olan ve içinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri için yol alan kadınların bulunduğu otobüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diledi.

Kahvaltıda konuşan Birlik Başkanı Arif Tak kazada kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlarken kadınların hayatta vazgeçilmez bir yeri olduğunu, kadınlara verilen değerin artması gerektiğini söyledi. “Bursa’da Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı 16 bin kadın esnaf var ve kadınların iş hayatındaki yeri sürekli artıyor. Bu artış devam ettikçe biz de gurur duyuyoruz. Aynı zamanda kadınların da bu tarz etkinliklere daha yoğun katılım göstermesini bekliyoruz. Önceden iş yerlerinde kadınların çalışması ve çalıştırılması hoş karşılanmazken şimdi kadınların iş hayatında aktif rol alması bizi çok mutlu ediyor.” Şeklinde konuşan Tak, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumla ilgili muhakkak herkesin sandığa gitmesi gerektiğini ve ülkesine, değerlerine sahip çıkması gerektiğini belirtti. Siyasi partilerin hepsine aynı mesafede durduklarını ifade eden Birlik Başkanı, “Biz bütün partilere aynı mesafede tarafsız bakıyoruz. Sadece ülke için hayırlı olan işler yapıldığında gereken desteği veriyoruz.” Dedi.

Kahvaltı sonrası tüm katılımcılara karanfil ve teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28