banner47

Tehlike Saçan Minareye Belediye El Attı

Gemlik Balıkpazarı Camii Minaresi Tehlike saçıyor. Kolonlarında çatlamalar meydana gelen, demir aksanı korozyona uğrayan cami minaresi çevredeki esnafların yanı sıra vatandaşları da endişelendiriyor.

Tehlike Saçan Minareye Belediye El Attı
banner3

Gemlik Balıkpazarı Camii Minaresi Tehlike saçıyor. Kolonlarında çatlamalar meydana gelen, demir aksanı korozyona uğrayan cami minaresi çevredeki esnafların yanı sıra vatandaşları da endişelendiriyor. Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli cami minaresi ile ilgili olarak teknik inceleme yaptıklarını belirterek, onarımı hatta yenilenmesi için ilgili birimlerle ciddi bir çalışma içine girdiklerini söyledi.

Gemlik Balıkpazarı Camii Minaresinde incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, “Minare tehlike arz ediyor. Acilen onarılması veya yenilenmesi için gerekli girişimleri başlattık. Bu konuda hazırladığımız raporları Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu yetkililerine gönderdik. Oradan gelecek rapor doğrultusunda çalışmaları yapacağız. Cami minaresini Gemlik Belediyesi olarak yenilemeye hazırız” dedi.

Tehlike saçan, deprem riskine karşı hasarlı olan binalarda önceliği kamu kurum ve kuruluş binaları ile okullara ve sağlık ocaklarına verdiklerini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, “Hasarlı tüm kamu kurum binaları ile birlikte camiler, okullar, sağlık ocaklarını yenileyeceğiz” diye konuştu. Büyükgölcigezli, hasarlı Çarşı Camiine alternatif olarak yapılan Asım Kocabıyık Camiinin yanı sıra, yenilenen ve yeni yapılan okul binaları ile sağlık ocaklarını bu çalışmalara örnek gösterdi. Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Balıkpazarı Cami minaresinin onarım veya yenilenme çalışmalarına da bir an önce başlamak istediklerini vurgulayarak, kuruldan gelecek cevabı beklediklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28