banner47

Sait Çamlıca Öğrencilerle Buluştu

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında organize ettiği öğrencilere yönelik kişisel eğitim semineri büyük ilgi gördü.

Sait Çamlıca Öğrencilerle Buluştu
banner3

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında organize ettiği öğrencilere yönelik kişisel eğitim semineri büyük ilgi gördü.

Fotoğraflar için tıklayınız...

12 Mart tarihinde yapılacak YGS sınavları öncesinde öğrencilere moral olması adına düzenlenen etkinliğe Eğitimci Yazar Sait Çamlıca katıldı. Özdilek Cevdet-Aynur Mayruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Roda Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gemlik Anadolu İmam Hatip Liselerinde 10, 11 ve 12. Sınıflara yönelik konuşan Sait Çamlıca, başarının tek yolunun çok çalışmak olduğunu söyledi. Çok çalışmanın da bedel ödemek anlamına geldiğini ifade eden Çamlıca, “Sizi sınavlarda kurtaracak olan, çok çalışmadan edilecek olan dualar değildir. Allah çalışana verir. Bilgiye hâkim olan dünyaya hâkim olur” diye konuştu.

Öğrenci velilerine ve öğretmenlere de seslenen Sait Çamlıca, çocuk sahibi olmaktan daha çok çocuk eğitmenin önemine vurgu yaptı. Çocuklara ve gençlere yönelik yapılan en büyük yanlışın kıyaslama olduğunu belirten Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, evlilik hayatı ve çocuk eğitimi gibi konuların ders olarak lise son sınıfların müfredatına konmasını istedi. Esprileri, mimik ve jestleriyle dikkat çeken ve çarpıcı üslubuyla yaptığı konuşmasında öğrencileri güldürürken düşündüren Sait Çamlıca, anılarıyla da konferansına renk kattı. Duyguların yönetimi konusunda da bilgiler veren ve cezaevlerinde yaptığı organizasyonlardan örneklerle duygu yönetimi konusunda anlatımlarda bulunan Sait Çamlıca, “Gençlik dönemleri fırsatlar ve tuzaklar dönemidir. Geleceğiniz gençliğinizde şekillenir. Fırsatları değerlendirirseniz bambaşka bir geleceğiniz olur, tuzaklara düşerseniz başka bir geleceğiniz. Günümüzde cezaevleri duygu yönetimini bilmeyen insanlarla doludur” dedi.

Öğrencileri ile iletişimi öğrencilerin sahne performanslarını sınayarak da pekiştiren Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’ya, konferansları sonrasında Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı tarafından çiçek takdim edildi. Sait Çamlıca konferans sonrasında öğrencilere Gemlik Belediyesi sponsorluğunda  ücretsiz kitaplarını dağıttı.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28