banner47

Kent Konseyinden Kadınlara Özel Anlamlı Panel

Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Kadın Meclisi üyelerinin Gemlik Belediyesi ile birlikte düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel panel ilgi gördü.

Kent Konseyinden Kadınlara Özel Anlamlı Panel
banner3

Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Kadın Meclisi üyelerinin Gemlik Belediyesi ile birlikte düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel panel ilgi gördü.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda organize edilen panelde Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Kadın ve Demokrasi Derneği Hukuk Temsilcisi (KADEM) Av. Özlem Koçak Süren ve Mikro Finans Bursa Bölge Müdiresi Zeynep Cengiz konuştu.

Panelin açış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, 8 Mart tarihinin doğum günü benzeri kutlamaların yapıldığı bir gün olmadığını vurgulayarak, “8 Mart kadınlara hayatın her alanındaki haklarının tekrar ve tekrar hatırlatıldığı gündür. Günümüzde kadınlarımız kendilerinin ve haklarının farkında değiller. Bu farkındalığı yaratmak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak adına bu organizasyonları tertipliyoruz” dedi. Kadınlara bilimi ve okumayı referans olarak gösteren Mukaddes Serim, günümüzde 200 ülkeden sadece 19’un da başbakan ve başkanların kadın olduğunu anımsatarak, “Oysa artık siyasette de kadınlarımızın fedakârlığı söz konusudur. Erkeklerin kadınları engellediğini veya engelleyeceğini sanmıyorum. Biz kadınlar haklarımızı, durduğumuz yeri ve yapmamız gerekenleri bilerek, bilimin ışığında ilerlemeliyiz. Ben sizlere okumanızı tavsiye ediyorum” dedi.

KADEM Hukuk Temsilcisi Özlem Koçak Süren’de, KADEM’in yaptığı çalışmaları anlattı. Tarihte kadın hakları terimini ilk kullanan kişinin, Peygamberimiz Hz. Muhammed Olduğunu vurgulayan Özlem Koçak Süren, Türkiye’de de Cumhuriyet dönemi sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özverili çalışmalarıyla kadın haklarının yasallaştırıldığını söyledi. Dünyada son yıllarda kadın erkek eşitliğinin pozitif ayrımcılık felsefesi kapsamında biraz daha kadına yönelik değiştiğini ifade eden Süren, yasal haklarını bilmeyen kadınların yanında olduklarını kaydetti.

Mikro Finans Bursa Bölge Müdiresi Zeynep Cengiz’de, kadının ekonomideki yeri ve kadınların ekonomiye yönelik iş gücü potansiyeli, emek gücü potansiyeli konuşundu bilgiler verdi. Panel sonrasında Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Türe konuşmacılara çiçek ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER