banner47

Kent Konseyinden Komşumuzu Tanıyalım Projesi

Gemlik Kent Konseyinin  Gemlik Emniyet Müdürlüğü işbirliği ili hazırladığı "Bir suçu önleyerek toplumsal huzura katkıda bulunalım" ana teması ile hazırlanan "Komşumuzu Tanıyalım" projesi mahalle muhtarlarına tanıtıldı.

Kent Konseyinden Komşumuzu Tanıyalım Projesi
banner3

Gemlik Kent Konseyinin  Gemlik Emniyet Müdürlüğü işbirliği ili hazırladığı "Bir suçu önleyerek toplumsal huzura katkıda bulunalım" ana teması ile hazırlanan "Komşumuzu Tanıyalım" projesi mahalle muhtarlarına tanıtıldı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik Kent Konseyi toplantı salonunda yapılan toplantıya Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu ve ilgili emniyet personeli ile mahalle muhtarları katıldılar.

Komşumuzu Tanıyalım projesini tanıtan Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim; "son günlerde ülkemizde yaşanan terör saldırılarında çevremizi tanımanın ne kadar önemli olduğunu öğrendik. En önemlisi de komşusunu tanımayan bir toplum haline geldiğimiz gerçeği ile yüz yüze gelmek oldu. Bu eksikliğimizi gidermek adına, Gemlik halıkının bu duyarlılığı kazanması için hazırladığımız bildirilerin mahalle muhtarlarımız aracılığı ile her apartmana yapıştırılmasını arzuluyoruz. Mahalle muhtarlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Gemlik Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu da proje ile ilgili yaptığı konuşmasında; "Gemlik Kent Konseyinin öncülüğünde yapılan bu girişimi çok önemsiyoruz. Millet olarak unutulmaya yüz tutmuş hasletlerimizi yeniden hatırlatmada çok fayda olacağına inanıyoruz. Suçu önleme faaliyetlerinde bireylerin önemi çok fazla. Yaşadığımız bir örnek, apartmana gelen bir  kimliği belirsiz vatandaş bir zili çalıyor, kim o dendiğinde, tüpçü diye cevap veriyor, ardından hemen apartman giriş kapısı açılıyor. Oysaki bu binada doğal gaz var ve tüp kullanan hiçbir komşu yok. Bu gibi durumlarda kapıyı açmadan niçin açacağımızı iyi düşünmeliyiz, farkında olmadan olası bir suça zemin hazırlamamalıyız. Çevremizde şahit olduğumuz her türlü şüpheli olayı derhal 155'i arayarak iletirsek suçu önlemede zaman kazanmışoluruz. Madde bağımlılığı ile mücadelede de önlemeye yönelik faaliyetlerde hep birlikte dikkatli olmamız gerekiyor. Muhtarlarımızdan bu konularda özel hassasiyet bekliyoruz. "Komşumuzu Tanıyalım" projesi tüm suçlara yönelik önemli bir projedir. Bu bildirilerin her apartmana mutlaka yapıştırılması ve apartman sakinlerince de projenin sahiplenilmesi gerekiyor. Böylesine anlamlı bir projeye muhtarlaraımızın özel önem vereceklerine inanıyor ve katkılarından dolayı tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Mahalle muhtarlarının konuya ilişkin sorularına verilen cevapların ardından farklı konulardaki görüşlerin bildirilmesiyle toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28