banner47

Gemlik 13. Günde de Uyumadı

15 Temmuz Darbe Girişiminin 13. Gününde de sabahlayan Gemlikliler, Demokrasiye sahip çıkma konusunda destan yazmayı sürdürdüler.

Gemlik 13. Günde de Uyumadı
banner3

15 Temmuz Darbe Girişiminin 13. Gününde de sabahlayan Gemlikliler, Demokrasiye sahip çıkma konusunda destan yazmayı sürdürdüler.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği Demokrasi Nöbetine binlerce Gemlikli katılıyor. Eski adı İskele Meydanı Festival Alanı, yeni adı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olan alanda toplanan ilçe halkı, darbelere ve darbe girişimine karşı tek yürek, tek yumruk olma tavrını kararlı biçimde koruyorlar. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı, Kadir Erol ve Vedat Büyükgölcigezli, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı Demokrasi Nöbetine, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Yöneticileri, Muhtarlar ve Din görevlileri de destek veriyor.

Hain Darbe girişiminin 13. Sabahında da 15 Temmuz Demokrasi Meydanını terk etmeyen Gemlikliler, “Türkiye Yenilmeyecek, Millet Eğilmeyecek” diye haykırıyorlar. 13. Gün Demokrasi Nöbeti, İlçe Müftülüğüyle ortaklaşa organize edilen Kuran Tilaveti ve Demokrasi ve Terör Şehitlerimiz için okutulan Mevlit ile başladı. Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Musikisi Korosu da İlahiler ve Kahramanlık Türküleriyle geceye renk kattı. Solist Mesut Biçim’in seslendirdiği ilahi ve tasavvuf musikisi eserleriyle Türküleri, Türk Bayrakları eşliğinde alkışlarla dinleyen Gemlikliler, Roman Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği Tasavvuf Musikisi Korosu’nun seslendirdiği ilahelere de hep birlikte eşlik ettiler. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Ercan Barutçuoğlu ve Fehmi Kulaber’de Roman Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği Tasavvuf Musikisi Korosuna katılarak, seçkin ilahi, kaside, tasavvuf musikisi eserlerine sesleriyle katkıda bulundular. Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Gülseren’de Kaside ve Gazeller ile Demokrasi Nöbetinin dikkat çeken isimlerinden birisi oldu.

Gemlik Belediyesi’nin organizasyonuna bir kez daha katılan Denizli eski Milletvekili Ramazan Yenidede’de yaptığı konuşmasıyla binlerce Gemlikliyi coşturdu. FETÖ Terör Örgütü’nün darbe girişimini, “Hainlerin içimizde olduğu bir saldırı ile karşı karşıya kaldık” diye anlatan Ramazan Yenidede, Türkiye’nin Türk Milletinin üzerine beton değil, kurşun dökmeye, manevi kurşunlar dökmeye çalışıldığını söyledi. Konuşmasını Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un şiirleriyle süsleyen, jest, mimik ve anılarını anlattığı üslubuyla büyük beğeni toplayan Denizli eski Milletvekili Ramazan Yenidede, şımarmadan, dik durarak, demokrasi nöbetlerine ve ülkeye sahip çıkmaya devam edilmesi gerektiğini vurguladı. FETÖ Terör Örgütünün Türkiye Düşmanları ve İstihbarat Servisleriyle olan ilişkileri konusunda da bilgiler veren Ramazan Yenidede, “Fethullah Gitsin, Papa’dan Şefaat dilesin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28