banner47

BUMEP Gemlik'ten Sonra Kumla'da

Bursa Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilik kapsamında başlatmış olduğu önemli projelerden biri olarak Bursa Mobil Eğitim projesi hayata geçirildi.

BUMEP Gemlik'ten Sonra Kumla'da
banner3

Bursa Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilik kapsamında başlatmış olduğu önemli projelerden biri olarak Bursa Mobil Eğitim projesi hayata geçirildi.

Bilgisayar Eğitmeni Gülden Çolakoğlu, İlçenin 9 Mahallesinde 2015 yılı Mayıs ayından beri süren proje kapsamında 633 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını kaydetti. Çolakoğlu, Projenin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Sosyal İşler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bir yetişkin eğitimi organizasyonu olduğunu anlattı. Gülden Çolakoğlu, “ Projenin asıl amacı Bursa Büyükşehir Belediyesi görev alanı içerisinde ikamet etmekte olan üst yaş sınırı olmaksızın 16 yaşını doldurmuş tüm kadınlarımıza sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek hak, fırsat ve imkânlardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamaktır” dedi.

Gemlik’te yaklaşık 15 aydır başarıyla yürütülen çalışmanın detayları hakkında da bilgi veren Gülden Çolakoğlu, “ Ayrıca aile bireylerinin yetiştirilmesinde aileye destek olmak, günümüzün gelişen teknolojisine ayak uydurarak, ihtiyaç duyulan bilgiye daha kolay ulaşmalarını sağlamak, çocukların eğitimlerine katkıda bulunarak, onları internetteki zararlı içeriklerden koruyup, kollayabilmelerini hedeflemektedir. Özel bilgisayar dersliği haline getirilmiş, dizaynları değiştirilmiş ferah ve kullanışlı otobüslerde, kendi branşında eğitimli kadın eğitmenleri ile Bursa’yı mahalle mahalle dolaşarak ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimleri verilmektedir. Eğitim araçlarımız Bilgisayar laboratuvarı haline getirilmiş, içerisinde 10 adet masaüstü bilgisayar, eğitmenler için notebook derslerin kolay anlatımı için Lcd monitör, kablosuz internet ve sınıf ortamının daha ferah olması için klima ve aydınlatma sistemi mevcuttur. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızın katılımları ile düzenlenmekte olan Katılım Belgesi dağıtım törenlerimizde eğitimini tamamlayıp Katılım belgesi almaya hak kazanan kursiyerlerimize küçük hediyelerimiz ve müzik dinletilerimizin eşliğinde hoş bir günü anılarına ekliyoruz” diye konuştu.

BURSA MOBİL EĞİTİM PROJESİ GEMLİK ’İ GEZMEYE DEVAM EDİYOR.

İlk eğitim yolculuğuna 2011 yılında başlayan BUMEP otobüsleri Bursa’nın mahallelerini ve ilçelerini karış karış gezerek Bursa’lı kadınlara eğitim vermeye devam ediyor.

BUMEP Gemlik İlçesinde eğitimlerine 11.05.2015 yılında başlamış olup

2015 yılından 2016 yılına kadar 10 Eğitim dönemi süresince,


Gemlik ilçesinin 9 farklı mahallesinde, Dr.Ziya Kaya Mahallesi

Eşref Dinçer Mahallesi

Hamidiye Mahallesi

Kumla Mahallesi

Cumhuriyet Mahallesi

Balıkpazarı Mahallesi

Yeni Mahalle

Hisar Mahallesi

Osmaniye Mahallesi

Demirsubaşı Mahallesi

Eğitimler için başvuruda bulunan 633 kursiyer mezunlar arasına katıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER