banner47

Esnaf Odasında AB Yeterlilik Eğitimi

Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odasında (ADAPTESK) projesi eğitimi verildi.

Esnaf Odasında AB Yeterlilik Eğitimi
banner3

Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odasında (ADAPTESK) projesi eğitimi verildi.

Önceki gün Esnaf Odası lokalinde yapılan proje eğitimine Gemlik esnafı yoğun ilgi gösterdi. Gemlik Esnaf odası başkanı İsmail Beki'nin yaptığı açılış ve hoş geldiniz konuşmasının ardından Oda birlik başkanı Arif Tak kısa bir konuşma yaptı. Doğumdan ölüme nasıl orman ürünlerine muhtaçsak, eğitime de muhtacız diyen Tak, ticaret hayatında her türlü eğitim önemlidir dedi. Müşterilere karşılamadan tutunda, uğurlamaya kadar olan her safha da eğitimini almış birer esnaf olarak davranmamız kazancımızı da artırır diye sözlerini sürdüren Tak, projenin Bursa dahil 8 ilde uygulandığını söyledi.

Mayıs ayına kadar sürecek eğitim aracı firmalarca Esnaf odaları birliği tarafından ücretsiz olarak veriliyor. Özellikle gıda ve yemek eğitimlerinin uygulamalı  olarak verildiği projede, eğitim bilişiminin yanı sıra maddi kayıplara uğramadan hataların telafisi anlatılıyor. Eğitim sonunda Avrupa Birliği yeterlilik belgesi alacak olan esnaf ve sanatkara ileride belge zorunluluğu getirildiğinde sıkıntı çekmeyecekleri ve anlatıldı.

Esnafın değişen pazar koşullarına uyumu da anlatılan projede sadece beden değil, uyuyarak para kazanma teknikleri de anlatıldı. Finansal kaynaklara erişmenin yolları da anlatılan bilgilendirme de alınacak belgelerin önümüzdeki kısa sürede zorunlu hale geleceğinden önem taşıdığı vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 06:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28