banner47

Gemlikspor: 58 Yenişehir Gelişim: 43

Gemlikspor Genç Erkekler Basketbol Takımı Gemlik İlçe Spor Salonu'nda konuk ettiği Yenişehir Gelişim Spor Kulübünü güzel bir oyun sonucunda mağlup ederek gurup maçlarını lider tamamladı.

Gemlikspor: 58 Yenişehir Gelişim: 43
banner3

Gemlikspor Genç Erkekler Basketbol Takımı Gemlik İlçe Spor Salonu'nda konuk ettiği Yenişehir Gelişim Spor Kulübünü güzel bir oyun sonucunda mağlup ederek gurup maçlarını lider tamamladı. 

İlçemizi genç erkeklerde temsil eden tek takımımız olan Gemlikspor Basketbol takımı maça Tufan, Mert, Çağa tay, Cavit ve Barış beşiyle başladı. İlk periyotu Tufan ve Mert´in etkili oyunlarıyla 19-9 önde kapatan temsilcimiz, ikinci periyota da Barış ve Çağatay´ın baskılı savunması ile başladı. Bu periyotta Cavit ve Samed ile sayılar bulan temsilcimiz ilk yarıyı da 34-19 önde bitirdi. Üçüncü çeyrekte Caner ve Aytaç ile iyi savunmalar yapan temsilcimiz, kaptan Umut´un bulduğu üç sayılık basket ile farkı yirmi sayılara çıkardı. Son periyot ta Kubilay ve Berkay ikilisi hem savunma hem de hücum ribauntlarında etkili oldu.

Hücumlarda Hakan´ın oyun kuruculuğu ile maça devam eden temsilcimiz, gurubun son maçını da galibiyetle tamamlayarak lider oldu. Pazartesi günü diğer gurubun ikincisi ile, lider olmanın avantajı ile kendi seyircisi önünde Elit Akademi Spor ile karşılaşacak olan Gemlikspor Genç Basketbol takımı saha avantajını iyi kullanarak maçtan galibiyet ile ayrılmak istiyor. Maç kadrosu, Samet SUCU, Hakan GÜNEŞ, Berkay AKBULUT, Caner SALMAN, Mert BİLGE, Umut TOKGÖZ, Tufan ERKEN, Cavit SAMANLI, Barış Can GÜLER, Kubilay TÜRKMEN, Aytaç KISALAR, ve Çağatay AKÇAY. Takım sorumlusu İbrahim Tokgöz, "İlçelerin mücadelesinde dostça ve sportmence geçen maçta her iki takımın oyuncularını da kutluyorum. Gurup maçlarımızı tamamladık ve yenilgisiz lider bitir dik. Göstermiş oldukları performanstan ve daha da önemlisi takım içerisindeki aile sıcaklığı hissini uyandıran bütün oyuncularımı kutluyorum. Her zaman söylediğim gibi galibiyetler ve mağlubiyetler geçicidir. Kalıcı olan dostluklar ve samimi duygulardır. Sportmence, dostça oynadığımız sürece skorun hiç önemi olmadığını her defasında oyuncularıma anlatmaktayım. Benim prensiplerime göre başarı, gençleri sportmenlik duyguları içerisinde bir araya getirip onları maçlara çıkarabilmektir. Bunu yapabilen bütün kulüpleri kutluyorum. Maçın sonucunda bir takımın kazana cağı ve ligin bitiminde de bir takımın şampiyon ola cağı bu sistem de, sahaya güzel duygularla oyuncularını çıkarabilen her kulüp başarılıdır. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak isti yorsak mevcut takım sayısını arttırarak, bir çok gencimizi salonlarda spor yapmaya davet etmeliyiz. İlçemizde ki tüm kurum ve kuruluşları da ve özellikle de üst düzeydeki yöneticilerimizi bizlere destek olmaya ve bu konuda duyarlı olmaya, böylelikle de ilçe gençliğinin sorunlarının da bir nebze olsun çözülebileceğine inanmaktayım." dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 06:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28