banner47

Terör Örgütünün Zırhlı Araçları Gemlik'te mi Üretiliyor?

ABD’nin Suriye’deki PKK’lı teröristlere tahsis ettiği askeri zırhlı araçların Gemlik’te üretildiği iddia edildi.

Terör Örgütünün Zırhlı Araçları Gemlik'te mi Üretiliyor?
banner3

ABD’nin Suriye’deki PKK’lı teröristlere tahsis ettiği askeri zırhlı araçların Gemlik’te üretildiği iddia edildi.

Yenidönem Gazetesi'nin haberine göre,bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’ye ABD tarafından verilen son teknoloji zırhlı araçların, Gemlik Serbest Bölgesinde faaliyette bulunan Kanada merkezli çok uluslu IAG şirketi tarafından üretildiği belirlendi. Söz konusu firmanın Nisan 2014’ten beri Bursa’da üretimde bulunduğu, her yıl üretim kapasitesini artırdığı ve Bursa sanayisinin büyük firmalarından ürün tedarik ettiği tespit edildi.

Pentagon’dan Açıklama

ABD Savunma Bakanlığınca (Pentagon), terör örgütü PYD/PKK'ya zırhlı araç verildiği iddialarını doğruladı. Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, söz konusu araçların gönderildiğini söyledi. Galloway, “Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan güçlere mevcut yetkiler çerçevesinde üstü zırhlı araçlar verdik. Bu araçlar, onları Rakka'ya ilerlerken DEAŞ'ın el yapımı patlayıcılarına karşı koruyacak” ifadelerini kullandı.

Şirket Yetkilisi Doğruladı

Konuya yönelik IAG Türkiye Genel Müdürü Alper Alpay daha önce yaptığı açıklamasında “Fotoğraftaki araçlar bizim. Araçlar Amerika tarafından bizimle alakası olmayacak şekilde YPG’ye verildi. Amerika'ya ihracatımız var, ancak Amerika'nın araçları nereye vereceği konusunda bir tasarrufumuz yok” ifadelerini kullanmıştı.

Üç Ülkede Üretim

Söz konusu firma ABD, Türkiye ve Birleşik Arap Emirliklerinde üretim yapıyor ve dünya genelinde 32’den fazla ülkeye zırhlı araç satıyor. Bursa’nın 2016 yılında yüzde 615 oranında artarak 7 milyon dolar, Ocak 2017’de de yüzde 210 oranında artarak 141 bin doları aşan savunma sanayi ihracatında söz konusu firma öne çıkıyor. ABD, Türkiye’nin en fazla savunma sanayi ihracatı yaptığı ülke konumunda bulunuyor.

Son Teknoloji

Bursa’da üretilen IAG Guardian isimli 4X4 yüksek korumalı zırhlı araçlara makineli tüfek, füze ve bomba atar monte edilebiliyor. Araçta yangın söndürme sistemi, taktik tekerlekler, elektrikli vinç, monitörlü termal görüntüleme ve gözetleme kameraları, uzun menzilli ışıklar, VHF ve HF iletişim sistemleri bulunuyor. Bu teknolojiye sahip araçları teröristlerce Suriye’de bulunan Türk askerine karşı da kullanılıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 06:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28