banner47

Ela'nın Ailesi ve Kızılay'dan Gemlik'e Teşekkür

Orhangazi'de yaşayan ve lösemi tanısı konulan 5 yaşındaki Ela için Gemlik'te başlatılan kök hücre ve kan bağış kampanyası sona erdi.

Ela'nın Ailesi ve Kızılay'dan Gemlik'e Teşekkür
banner3

Orhangazi'de yaşayan ve lösemi tanısı konulan 5 yaşındaki Ela için Gemlik'te başlatılan kök hücre ve kan bağış kampanyası sona erdi.

14 Haziran'da başlayıp,16 Haziran tarihinde bitmesi planlanan kampanya, Gemliklilerin yoğun ilgisinden dolayı iki gün daha uzatılmıştı. Salı akşamı gece yarısı sona eren kampanyada toplamda 792 kök hücre, 231 kan bağışı toplandı.Ayrıca gönüllü olarak donör olmak isteyen ve kan bağışlamak isteyenlerin bir kısmı 18-50 yaş sınırından dolayı ve bazı rahatsızlıklarından dolayı bağışta bulunamadılar.

Gemlik, lösemi hastası 5 yaşındaki Ela Taşkın için adeta seferber oldu. Uygun donörün bulunamamasından dolayı Türkiye genelinde birçok kesim tarafından başlatılan kök hücre ve kan bağış kampanyasına Gemlik'te yüzlerce kişi katıldı. Kök hücre ve kan bağışı sırasında uzun kuyruklar oluştu.

Kızılay ve Ela'nın Ailesinden Gemliklilere Teşekkür

5 gün süren kampanya bitiminde kampanya Bursa Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr.Orhan Latif ve Kızılay yetkililerinden Özgür Dündar Gürel, Ramazan Çiçek, Burak Ümit Gemlik halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Kızılay Koordinatörlerinden Burak Ümit, kampanyanın öncülük eden GemlikLife Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Sarıkaya'ya, kampanya süresince yardımlarını esirgemeyen Gemlik Ülkü Ocakları Başkanlığı'na ve Kızılay gönüllülerine teşekkür belgesi takdim etti.

Öte yandan zaman zaman Gemlik'e gelerek kampanyaya destek olanlarla yakından ilgilenen Ela'nın ailesi de, Gemliklilerin göstermiş oldukları ilgiden ve destekten dolayı teşekkürlerini ileterek. "Elamız için başlatılarak tüm kök hücre bekleyen hastalara umut olan, kök hücre ve kan bağışına katılan tüm Gemlik'e teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda güzel haberler alırız. Bu bağışları yapanlardan, donör olmak için saatlerce sıra bekleyenlerden, günlerce çalışan Kızılay yetkililerinden Allah razı olsun." ifadelerine yer verdiler.

GemlikLife İmtiyaz Sahibi Serkan Kaynar'da, "Sosyal medya üzerinden hızlı bir şekilde yayılarak büyüyen kampanyaya destek olan tüm Gemlik'e en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Kızılay ekibini de tebrik ediyoruz, günlerce yorulmadan bıkmadan gelen bağışları hızlı ve nizami bir şekilde aldılar. Kızılay çalışanlarına yardım eden destek olan Kızılay gönüllülerine de ayrıca teşekkür ediyoruz.Gemlik üzerine düşeni yaptı. İnşallah Ela ve diğer tüm hastalarımızı kurtarırız. Hepsine Allah'tan şifa diliyoruz." dedi.

Ela ve kök hücre bağışı bekleyen tüm hastalar için Kızılay ekipleri, bayrama kadar Bursa Mihraplı Camii önünde kök hücre ve kan bağışı toplamaya devam edecek.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 07:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER