banner47

Çocuk Korosu ve Gençlik Orkestrasından Muhteşem Konser

Gemlik Belediyesi Sanat ve Kültür Derneği Çocuk Korosu ve Gençlik Orkestrasının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında verdiği konser büyük ilgi gördü.

Çocuk Korosu ve Gençlik Orkestrasından Muhteşem Konser
banner3

Gemlik Belediyesi Manastır Kültür Merkezindeki konserde, koro ve solo halinde marş, şarkı ve türküler ayakta alkışlandı. Dilek Taşpınar’ın sunuculuğunu yaptığı gecede, Çocuk Korosu ve Gençlik Orkestrası Şef Mehmet Taşpınar öncülüğünde salonu hınca hınç dolduran Gemliklilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Programın birinci bölümüne koro halinde 23 Nisan Marşı ile başlayan Çocuk Korosu ve Gençlik Orkestrası, “Cumhuriyet”, “Emanetine Sahibim Atam” gibi marşlarla izleyicileri coşturdu. “Bir Dünya Bırakın”, “Yeni Yıl”, “Sevgili Öğretmenim”, “Annemize Türkü”, “Sevgi Çiçekleri”, “Arkadaşım Eşek” ve İngilizce “İf You’re Happy” gibi eserleri de büyük bir coşkuyla seslendiren koro, ikinci bölüme de alkışların morali ile başladı.

İkinci bölümde de solo halinde Türküler geçidi vardı. Türkiye’nin dört bir yanından ezgileri taşıyan, “Evreşe Yolları”, “Dere Geliyor Dere”, “Meşeli Dağlar Meşeli”, “A Fadime’m”, “Yeni Yeşillendi”, “Şeftali Ağaçları”, “Çemberimde Gül Oya”, “Evlerinin Önü Yoldur”, “Tiridine Bandım” ve “Helvacı” gibi Türküleri seslendiren Çocuk Korosu Solistleri bir kez daha ayakta alkışlandılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri, “Gençlik Marşı” ile son buldu.

Gemlik Belediyesi Sanat ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Fikri Danış, Edip Özer ile 1996 yılında çıktıkları bu yolda, 2 bine yakın öğrenciye eğitim ve öğretim verdiklerini bildirdi. Şef Mehmet Taşpınar, Sunucu Dilek Taşpınar, Çocuk Korosu ve Gençlik Orkestrası için bir kez daha alkış isteyen Fikri Danış, bu coşkunun hiç bitmeyeceğini kaydetti. Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu’da Şef Mehmet Taşpınar’a çiçek takdim ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’da, Dernek Başkan Yardımcısı Fikri Danış’a çiçek verdi. Bu arada Şef Mehmet Taşpınar’a bir sürpriz de torunlarından geldi. Konser bitiminde sahneye fırlayan torunları, sevilen orkestra şefi dededelerine çiçek verip, yanaklarından öptüler.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28