banner47

Borusan’dan Bursa’da Meslek Liselerine Güçlü Destek

Borusan Holding ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Bursa’nın ilçelerindeki 14 meslek lisesini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı. Borusan imzalanan protokol kapsamında liselerde yapacağı çalışmalarla öğrencilerin profesyonel yaşama hazırlanmalarına ve sanayiyi yakından tanımalarına katkıda bulunacak.

Borusan’dan Bursa’da Meslek Liselerine Güçlü Destek
banner3

29 Nisan 2016, Bursa. Sosyal sorumluluk programlarının temel unsurlarından biri olarak eğitime verdiği güçlü destekle bilinen Borusan, meslek lisesi öğrencilerinin eğitimlerini ve profesyonel gelişimlerini desteklemek yönünde yeni bir adım attı. Bursa İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürü Ömer Faruk Bektaş, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Sezer ve Borusan Holding İnsan Kaynakları Başkanı Semra Akman’ın katılımıyla Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir işbirliği protokolü imzalandı. Bursa’nın farklı ilçelerindeki 14 meslek lisesini kapsayan protokol çerçevesinde Borusan bu okullarda öğrencilerin mesleki eğitim ve deneyimlerinin artmasını destekleyecek ve onları profesyonel yaşama hazırlayacak etkinlikler gerçekleştirecek.

14 meslek lisesine destek!

Protokole dâhil olan meslek liseleri arasında Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Gemlik), Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Gemlik), Ticaret ve Sanayi Odası Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Gürsu), Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Orhangazi), Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Osmangazi), Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Osmangazi), Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Osmangazi), İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Osmangazi), BTSO Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Osmangazi), Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi (Osmangazi), Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Osmangazi), Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Osmangazi), Yıldırım Beyazıt İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Yıldırım) ve Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Yıldırım) yer alıyor.

Borusan bu okullarda koçluk ve staj programlarını hayata geçirecek, meslek ve şirket tanıtımları yapacak, sanayi tesislerine teknik geziler düzenleyecek ve kariyer günlerine katılarak şirketlerindeki iş olanaklarıyla ilgili bilgi verecek.

İmzalanan protokolle ilgili bir açıklama yapan Borusan Holding İnsan Kaynakları Başkanı Semra Akman şunları söyledi:

“Mavi yakalı istihdam için yüksek nitelikli insan kaynaklarının yetişmesi ülkemizde sanayinin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Biz Borusan Gemlik Kampüsündeki üretim tesislerimizde mesleki becerileri yüksek çalışma arkadaşlarıyla birlikte olmak istiyoruz. Bu kapsamda, böyle önemli bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrenciler hem kendilerini geliştirmek ve mesleki deneyim kazanmak, hem de ülkemizde sanayinin öncülerinden olan Borusan şirketlerini ve onların iş kültürlerini yakından tanıma olanağı bulacaklar. Biz de geleceğin Borusanlıları ile tanışacağız. Gerçekleşen bu işbirliği için Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Veli Sarıkaya’ya, Bursa İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş’a ve tüm ilgililere teşekkür ederim.”

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 22:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28