banner47

'Bir Destandır Çanakkale' Paneli İlgi Gördü

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı Kültürel Etkinlikler Kapsamında Milli Türk Talebe Birliği ile birlikte organize ettiği “Bir Destandır Çanakkale” konulu panel büyük ilgi gördü.

'Bir Destandır Çanakkale' Paneli İlgi Gördü
banner3

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı Kültürel Etkinlikler Kapsamında Milli Türk Talebe Birliği ile birlikte organize ettiği “Bir Destandır Çanakkale” konulu panel büyük ilgi gördü. Ülke TV’de yayımlanan “Sıra Dışı Tarih” programının yapımcısı ve sunucusu gazeteci Turgay Güler ve programın renkli siması Prof. Dr. Mehmet Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı panel yoğun ilgi gördü. U.Ü. Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde gerçekleşen panele, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ve Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu da katıldı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Milli Türk Talebe Birliği Bursa Şube Başkanı Samet Enes Öztürk yaptığı açış konuşmasında, Birliğin tarihçesini anlattı. 1980 yılında kapatılan Milli Türk Talebe Birliğinin buna karşın bilinen en az 3 darbe girişimini engellediğini, 4. Darbe girişimi olan 15 Temmuz’da da meydanlarda olduklarını ifade eden Öztürk, kültürel ve sosyal projelere devam edeceklerini söyledi.

Gazeteci Turgay Güler’de, Türklerin tarih boyunca onlarca destan yazdığını belirterek, 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı başlatılan direnişin de bir destan olduğunu vurguladı. Gazeteci Turgay Güler, “Çanakkale Savaşı’nın binlerce hikâyesi var. Çanakkale Savaşı şerefli bir savaştı. Şerefli düşmanlarla yapılmıştı. 15 Temmuz Destanını ise şerefsiz bir düşmana karşı adi ve ne idüğü belirsiz bir düşmana karşı kazandık. 15 Temmuz’da kardeşi kardeşe kırdırmak istediler. Tatbikat var diye darbede ön cepheye sürülen askerlerimiz buna örnektir. Su almak için bakkala giren, darbe girişimi olduğunu öğrenince tüfeğini bırakan askerimiz buna örnektir. Çanakkale’de zor, çok zor düşmanla savaştık. 15 Temmuz’da savaştıklarımızın maaşını biz ödüyorduk, onlar bizim okullarımızda okumuştu. Oysa Çanakkale’de yüksek okullar, liseler, ortaokullar mezun veremediler” dedi.

Devletlerin ve sistemlerin ömrünün 100 yıl olduğunu ifade eden Turgay Güler, İsmet İnönü’nün Lozan Anlaşmasından sonra, “Artık 100 yıl rahatız” dediğini anımsatarak, 2023 vizyonuna bu açıdan bakılması gerektiğini kaydetti. Gazeteci, Televizyon Yapımcısı ve Sunucusu Turgay Güler, “2023 vizyonu 3. Köprü, 3. Havaalanı, Nükleer santral, duble yollar değil, esaretten tamamen kurtulmuş, tam bağımsız Türkiye demektir. 15 Temmuz’da virgül koyduk, bu vizyon için 16 Nisan’da da noktayı koyacağız” diye konuştu. Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara yönelik çarpıcı tespitlerde bulunan Gazeteci Turgay Güler, “Çok uluslu, silah, faiz lobisi ve GDO üreticileri  yani Siyonist bağlantılı süper güçler, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkeleri de yanlarına alarak, dünyayı şirket, ülkeleri de onların şubesi gibi görürler. Bu sistemin patronları, Türkiye’de Adnan Menderes’i idam ettirerek, Turgut Özal’ı zehirleyerek, Necmettin Erbakan’a darbe uydurarak görevden uzaklaştırdılar. Şimdi aynısını Recep Tayyip Erdoğan’a da yapmak istiyorlar. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan onların masasına yancı olmadı. Masalarını devirmekle kalmadı, karşılarına oturup, kartları açıp, kozlarını masaya sürdü. Masaya oturabilen, kartları ve kozları açabilen her lider Millidir. Bütün dertleri Recep Tayyip Erdoğan’ı bu masadan kaldırmaktır” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Çelik’te sömürgecilik tarihinden örnekleri, çarpıcı biçimde anlatarak konuşmasına başladı. Dünya nüfusunun yüzde 5’ini oluşturan ABD’nin, dünya ekonomisinin yüzde 40’ını elinde tuttuğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Çelik, dünyada tarih boyunca tüm savaşların güçlünün doyumsuzluğundan çıktığını ifade ederek, “Güçlü olan, güçsüzün elindeki lokmasını da almak istedi. Savaşlar, Destanlar, Kahramanlıklar, Milliyetçilik ideolojileri, sömürgecilik kavramları, gerçekleri ve mitolojileri hep bu nedenledir” diye konuştu. Ortadoğu’da oynanan çok uluslu oyunlar, Irak ve Suriye’nin bölünmesi olaylarının perde arkasını da açıklayan Prof. Dr. Mehmet Çelik, “ 1. Dünya Savaşında 5 Milyon insan kaybettik. Balkan Savaşları, öncesi derken Çanakkale Savaşı bunun son halkalarından birisidir. 5 Milyon Kilometre kare de toprak kaybettik. Yakın tarihimizi bize dikte ettiren İngilizlerdir. Kutul Amare Savaşını kaybetmişlerdir. Çünkü en üst rütbeli 300 İngiliz Subayı dâhil, İngilizler tek kurşun atmadan o savaşı bize karşı kaybetmişlerdir. Yani İngilizler açısından şerefsizce anılan bir savaştır. Hilafetin kaldırılması da İngilizler’in oyunudur. Biz Kutul Amare Zaferini 1917 yılından 1950 yılına kadar kutladık. Sonra onlar bu utancın tarih sayfalarından kaldırılmasını istedi. Biz de kaldırdık. Ortadoğu’da bugün yaşananlar da İngilizlerin oyunudur. O salak Kovboy İngiliz aklıyla gelip savaşır buralarda. Oysa Irak’ta, Suriye’de bir tane İngiliz askeri göremezsiniz. İngilizlerin oyunu sürüyor. Bizler 15 Temmuz’da şimdilik bu oyunu yırtmış görünüyoruz” diye konuştu. FETÖ terör örgütü konusunda da önemli bilgiler veren Prof. Dr. Mehmet Çelik, İŞİD, MOKO HARAM, EL NUSRA ve binbir çeşit terör örgütlerinin, merdiven altı din eğitimi sonrasında ortaya çıktığını belirterek, FETÖ’nün de merdiven altı din eğitimi veren terör kuruluşu olduğunu vurguladı. “Aşçı CIA VE MOSSAD olunca, merdiven altı din eğitimi de bunlara yarıyor” diyen Mehmet Çelik, Diyanetin çağdaş ve Kuranı merkeze alan din eğitimi vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol ve Milli Türk Talebe Birliği Bursa Şube Başkanı Samet Enes Öztürk, Turgay Güler ve Prof. Dr. Mehmet Çelik’e çiçek takdim ettiler.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28