banner47

Beki'den Çarpıcı Açıklamalar

Yaklaşan Esnaf Odası seçimleri öncesi çalışmalarına devam eden Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki, "Biz laf değil iş üretiyoruz" dedi.

Beki'den Çarpıcı Açıklamalar
banner3

Yaklaşan Esnaf Odası seçimleri öncesi çalışmalarına devam eden Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki, "Biz laf değil iş üretiyoruz" dedi.

Göreve geldikleri 4 yıl boyunca enkaz temizlemeye çalışarak geçirdiklerini söyleyen Beki, "Esnafın sorunları ve eğitimi başta olmak üzere ilçemizin tüm sorunlarında çözüm ortağı olmaya çalıştık" dedi.

Son günlerin en önemli konusu olan KHK ile ilgili oluşan komisyon yönetiminde görev aldığını ve sürecin en iyi şekilde yönetilmesine katkı sunduklarını hatırlatan Beki, komisyonun düzenlediği tüm toplantılara katılarak, esnafımızın ve tüm Gemlik halkının mağdur edilmeyeceği şekilde KHK'nın Gemlik lehine kazanım olarak dönüştürülmesi hakkında görüşlerimizi beyan ettik vurgusu yaptı. Bu hususta ki çalışmalarımız ilgili kurum ve odalarla devam etmektedir diye sözlerini sürdüren Başkan Beki, biz yeni döneme hazırlanırken, kağıt üzerinde geçim kapısı değil, esnafımıza yönelik, yeni projelerimizi hayata geçirmenin gayretindeyiz vurgusu yaptı.

Gemlik esnafına kazandırılacak yeni vizyon projelerini önümüzdeki günlerde açıklayacağını hatırlatan Beki, bizler tekrar seçilirim umuduyla oda yönetimini kayyuma bırakmayı bile göze alan zihniyet yerine, odamıza bırakılan ağır enkazları kaldırmayı göze alarak elimizi taşın altına koyduk, önceki dönemde yapılan usulsüzlük için kesilen cezaları ödemekle uğraştık, halende uğraşmaya devam ediyoruz. Beki sözlerini şöyle sürdürdü: Bu süreçte kendi bizzat başkanın şahsına düşen odanın zarara uğratıldığı alacak için dahi icra takibi devam ediyor dedi. Sıkıntı, enkaz ve borçlarla dolu bir oda yönetimi devr aldıklarını hatırlatan Beki, odamız üye sayısında azalma söz konusu değildir, yasa gereği faaliyetini sonlandıran esnafın 6 ay sonra kaydı otomatik düşmektedir dedi.

Kendilerinden önceki dönemlerde Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB)'a olan ve her yıl oda gelirinden ödenmesi gereken katkı paylarının ödenmediğini ve bu borcun 100 bin lirayı bulduğunu hatırlatan Beki, madem döneminizde odanın maddi durumu iyi idi de, BESOB paylarını niye ödemediniz diye sordu.

Kendileri döneminde başkan ve yöneticilerden hiç birinin herhangi bir yakını odada çalışmadığını, bunun yasal zorunluluk olduğu gibi aynı zamanda etik de olmadığının altını çizen İsmail Beki, önceki dönem başkanı Talan'ın kendi kızının 18 yıl oda da çalıştığını, işten çıkarılıp tazminat ödendikten sonra tekrar işe alınmasının ne kadar etik ve yasal olduğunu sordu.

Geçen dört yılık görev süresinde odanın ancak işler ve sorunsuz hale getirilebildiğinin altını çizen Beki, esnafımızın ve ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından pazar yerini odamıza kazandırdık, esnafımızla uyum içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni hayata geçirdiğimiz projelerimizi de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER