banner47

Türk Metal’den Gemlik’te Coşkulu Kongre

Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi’nin 3. Olağan genel kongresi coşku içinde gerçekleşti.

Türk Metal’den Gemlik’te Coşkulu Kongre
banner3

Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesi’nin 3. Olağan genel kongresi coşku içinde gerçekleşti.

Miting havasında düzenlenen kongreye Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’da katıldı. Sakallı Düğün Salonunda organize edilen kongrede genel başkan Pevrul Kavlak, konfetiler ve meşalelerle karşılandı. “Bursa Sizinle Gurur Duyuyor”, “İşte Sendika İşte Başkan” sloganlarıyla karşılanan Kavlak, Şubat ayı başlarında imzalanan yüzde 26 oranındaki zammın yaklaşık 200 bin Türk Metal İşçisinin anasının ak sütü gibi helal olduğunu söyledi.

Hınca hınç dolu salonda işçilere, sendika temsilcilerine ve davetlilerine yönelik konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Yeryüzünün en yürekli ve en inançlı insanları ve kadınları ile yola çıktık, Bu nedenle hiç korkmadım, hep inandım. Türk Metal Sendikalıyım diyenlere bu sözleşme helal olsun. Annelerinizin ak sütü gibi hak ettiniz. Bu daha başlangıç” dedi. Rakipleri Birleşik Metal İş Sendikasına yönelik olarak da konuşan ve sözleşme sürecinde kendilerine engel olmak için ellerinden geleni yapmasına rağmen, sözleşme bitiminde hak talep eden Birleşik Metal Sendikası yöneticilerine sert yanıtlar veren Pevrul Kavlak, “Sizin en iyi sözleşmeniz Asil Çelik’te yaptığınız sıfır zamlı üç yıllık sözleşme anlaşmanızdır” diye konuştu.

Kavlak, Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesine de ayrıca teşekkür ederek, “Üç yıl öncesinde herkes iftiralarla bize saldırırken, en dik duran, bizi hiç bırakmayan Gemlik şubesi oldu. Sizleri ayrıca selamlıyorum” dedi. Kavlak, Gemlik Yazaki Firmasında da örgütlenme çalışmalarının talimatını verdi.

 

Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz’da, “Gemileri yaktık, mücadele ettik. Bir gün bile korkmadık. İnancımızı hiç yitirmedik. Hak ettiğimizi alarak kongremizi coşku içinde gerçekleştiriyoruz” dedi. Kemal Durmaz, Genel Başkan Pevrul Kavlak’a çeşitli hediyeler takdim ederken, Kavlak’ta emekli olan sendika üyelerine plaket sundu. Yapılan kongrede, Kemal Durmaz Başkanlığındaki yönetim, 250 üyenin tamamının oylarını alarak bir kez daha Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı oldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28