banner47

Gemlik’e İki Okul Birden

Bursa Valiliğinin Gemlik Belediyesi ile birlikte yapacağı Mehmet Akif Ersoy Okullarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Gemlik’e İki Okul Birden
banner3

Bursa Valiliğinin Gemlik Belediyesi ile birlikte yapacağı Mehmet Akif Ersoy Okullarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Fotoğraflar için tıklayınız

Hamidiye Mahallesi Krom Sokakta Marmarabirlik eski depolarının bulunduğu alana yapılacak olan 24’er derslikli iki okulun temel atma töreni yoğun ilgi gördü. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına yetişmesi amaçlanan okulların ilçenin büyük bir ihtiyacını gidereceği vurgulanarak, Gemlik’in önümüzdeki yıldan itibaren tamamen tekli eğitime geçeceği ifade edildi.

Gemlik Mehmet Akif Ortaokulu Temel atma törenine Ak parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ve Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan temel atma töreninin açış konuşmasını yapan Hamidiye Mahalle Muhtarı Necmi Ünlü, sadece mahallelerinin değil Gemlik’in de eğitim anlamında büyük bir sorununun çözülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, her hafta bir açılış ve temel atma sözünü hatırlatarak, 2018 yılının Gemlik’te yatırım yılı olacağını belirtti. 10 yıl öncesine kadar 55 olan derslik öğrenci sayısının kendi dönemlerinde 25’e indiğini ifade eden Yılmaz, Gemlik taşınıyor mu, dönüşüyor mu sorusuna en iyi yanıtın da bu modern ortaokul binalarının verdiğini kaydetti. Eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini anlatan Refik Yılmaz, Cihatlı Toplu Konut Bölgesine de 16 derslikli okul yapacaklarının müjdesini verdi.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’da, “16 yıl önce iktidara geldiğimizde modern dünya da ne varsa Türkiye’de de o olacak demiştik. Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmamızda kaliteli eğitim ve öğretimin yanı sıra modern ve konforlu okullar ile kaliteli insan odaklı yatırımların büyük önemi var. Gemlik’te eğitim ve öğretimin öncü ve örnek ilçelerinden birisidir” dedi. Gemlik’in kentsel dönüşümü ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan İsmail Aydın, “Kamu kurum ve kuruluş binalarını yeniledik, okullarımızı, camilerimizi, sağlık ocaklarını yeniliyoruz. Ancak konutlarımızın da yenilenmesi gerekiyor. Yerinde dönüşümü mümkün olmayan vatandaşlarımız için konutlar üretiyoruz. Gemlik yerinde dönüşecektir” diye konuştu.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta, 24 derslikli okul ile birlikte ilçenin önümüzdeki yıldan itibaren tekli eğitime geçeceğini vurguladı. Gürbüz Karakuş, eğitim ve öğretimin önemine değinerek, Baktat Fen Lisesi, Yılfert Lojistik Okulu ve Borusan Lisesi ile ilçenin eğitim ve öğretimde çağ atlayacağını söyledi. Mehmet Akif Ersoy Ortaokullarının temeli yapılan duaların ardından protokol üyeleri tarafından atıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER