banner47

Farabi Aile Sağlık Merkezi Temeli Atıldı

Gemlik Belediyesi’nin son bir yıl içinde ilçeye kazandırmayı amaçladığı 5. Sağlık ocağı olan Hisartepe Mahallesi’ne yapılan Farabi Aile Sağlık Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Farabi Aile Sağlık Merkezi Temeli Atıldı
banner3

Gemlik Belediyesi’nin son bir yıl içinde ilçeye kazandırmayı amaçladığı 5. Sağlık ocağı olan Hisartepe Mahallesi’ne yapılan Farabi Aile Sağlık Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam’ın yanı sıra, Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Avcı ve Vedat Büyükgölcigezli’nin de katıldığı temel atma töreni yoğun ilgi gördü. Geçtiğimiz hafta temeli atılan Şehit Ömer Halisdemir Aile Sağlık Merkezi’nin ardından üst üste temeli atılan ikinci sağlık ocağı olan Farabi Aile Sağlık Merkezi temel atma törenine ayrıca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki ve Muammer Ağım Gemlik Devlet Hastanesi Başhekimi Şahmeran Çelenkoğlu’da katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kendi dönemlerine kadar hizmet yönünden ve ilçe merkezinden kopuk olması adına eksikleri bulunan Hisartepe Mahallesine yatırımları ve hizmetleri devam ettireceklerini açıkladı. Önümüzdeki hafta mahalleye 70 kişilik kız hafız yurdunun temelini atacaklarını, ayrıca ilkokulu bulunan mahalleye bir de ortaokul yapmak için kolları sıvadıklarını vurgulayan Refik Yılmaz, meydan, park, cami ve sağlık ocağı hizmetleriyle mahallenin çekim merkezi haline geleceğini söyledi. Her hafta Cuma günü bir açılış veya temel atma sözünü yineleyen Refik Yılmaz, 7 okul, 5 yeni sağlık ocağı, 5 okula yeni spor salonu, 13 cami ve merkezi hükümet yatırımlarıyla Gemlik’in çağ atladığını ifade etti. Yılmaz, modern Gemlik Adliyesi’nin de Hisartepe Mahallesine yapılacağını sözlerine ekledi. Gemlik’in kentsel dönüşümü konusunda da açıklamalarda bulunan Refik Yılmaz, “Gemlik yerinde dönüşecek” dedi. Bankalar Birliğiylme de görüşüleceğini ve kredi sorununun da hafta içinde çözüleceğini anlatan Yılmaz, Farabi Aile Sağlık Merkezinin Gemlik’e hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yılmaz, milli ve manevi olmayan Tabipler Birliği zihniyetinde olan sağlıkçıların ilçeye kazandırılan sağlık ocaklarında görev yapmamalarını da isteyen Yılmaz, davetlilerden ve konuklardan alkış aldı.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’da, Gemlik’in deprem riskine karşı dönüşüm projesine vurgu yaparak, “Gemlik olduğu yerde duracak. Hiçbir yere taşınmayacak. Biz yeni imar alanları açıyoruz. Gemlik’e güçlü konutlar kazandırıyoruz” dedi. Duaların ardından 250 günde bitirilmesi hedeflenen Farabi Aile Sağlık merkezinin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER