banner47

Ayşe-Ziver Karataş Camii İbadete Açıldı

Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla hayırsever Karataş ailesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde yaptırılan Ayşe-Ziver Karataş Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Ayşe-Ziver Karataş Camii İbadete Açıldı
banner3

Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla hayırsever Karataş ailesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde yaptırılan Ayşe-Ziver Karataş Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Gemlik’e daha önce de bir okul kazandıran Karataş Ailesi, modern camii ile bir kez daha gönüllerde taht kurdu. 1958 metrekare alan üzerinde inşa edilen ve mimarisi ile dikkat çeken Camii 1176 metrekare kapalı alan üzerinde yükseldi. 2015 yılının Mayıs ayında temeli atılan Ayşe-Ziver Karataş Camii yaklaşık bir buçuk yıl sonra ibadete açıldı. Camii, merhum hayırsever işadamı Ziver Karataş’ın 8. Ölüm yıldönümünde ibadete girdi.

Cumhuriyet Mahallesi Manastır Mevkiinde bir büyük eksikliği daha gideren Ayşe-Ziver Karataş Camiinin açılışı büyük ilgi gördü. Açılışa, Bursa Vali Yardımcısı ve Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Müftüsü Muammer Turan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol, Ahmet Avcı ve Vedat Büyükgölcigezli katıldı. Bursa il eski Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Cuma namazını kıldırdı. Mevlidi Şerif okunmasıyla başlayan açılış töreninde, vatandaşlara da seccade, tespih ve Yasin-i Şerif dağıtıldı. Törende, Hacı Ayşe Karataş ile çocukları Ayşe Karataş, Edibe Karataş, Vahdet Karataş, Muhittin Karataş ve gelinleri Buket Karataş’ta hazır bulundu.

“Kim, Allah’ın rızasını dileyerek bir mescit bina ederse, Allah’ta onun için Cennette saray hazırlar” düsturuyla hareket ederek, Gemlik’e okuldan sonra bir de Cami kazandıran Karataş Ailesi fertlerini tebrik eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, merhum Ziver Karataş’ı da saygıyla andı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’de, “ Peygamber Efendimiz, Allah’ın yeryüzünde en sevdiği yerler mescitlerdir” diye buyuruyor şeklinde başladığı konuşmasında, “Allah’ın evinde, en sevdiği yerlerden birisinde beraberiz. Hiçbir masraftan kaçınmadan bu güzel Camiyi yaptıran Karataş ailesine teşekkür ediyoruz” dedi. Bursa Vali Yardımcısı, Gemlik Kaymakam Vekili Mustafa Altıntaş’ta, Karataş ailesine teşekkürlerini sundu. Karataş Holding Yöneticisi Orhan Bakkal’da, Karataş ailesinin ülkemiz için daha nice insani ve İslami müesseseler yapacağına tüm kalbiyle inandığını kaydetti.

Merhum Ziver Karataş’ın oğlu Muhittin Karataş’a Cami Beratını protokol üyeleri birlikte takdim ettiler. Kuran_ı Kerim Tilaveti ile devam eden açılışta, kurdele kesimini de yine protokol üyeleri birlikte gerçekleştirdiler. Açılış sonrası vatandaşlara, etli pilav ve ayran ikramında da bulunuldu.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28