banner47

Gemlik'ten Halep'e Yardımlar Bitmiyor

İHH Gemlik Şubesi, İnegöllüler Derneği’nin topladığı bir TIR yardım maddesini düzenlenen törenle Suriye’nin Halep kentine gönderdi.

Gemlik'ten Halep'e Yardımlar Bitmiyor
banner3

İHH Gemlik Şubesi, İnegöllüler Derneği’nin topladığı bir TIR yardım maddesini düzenlenen törenle Suriye’nin Halep kentine gönderdi.

Dün, saat 16.30 da Ahmet Dural Meydanına getirilen yardım TIR’ı önünde İHH Gemlik temsilcisi Hasan Subaşı, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, İlçemiz Müftüsü Muammer Turan, İnegöllüler Derneği Başkanı Erkan Şen ve vatandaşlar katıldı.

İHH Temsilcisi Hasan Subaşı yaptığı konuşmada, TIR’ın sivil toplum kuruluşların dan Gemlik İnegöllüler Derneği tarafın dan toplanan yardımlarla gerçekleştiğini belirterek, Suriye’nin Halep kentinde insanlık dramı yaşandığını, zor durumda olan sivil vatandaşlara yardım ellerini uzatmaya devam edeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise konuşmasında, IHH yetkililerini kutladı. Gemlik’ten gurur verici yardımları Suriye deki yardımseverlere ulaştırdıklarını söyledi. “Yardımlaşma duygusunun başka uluslarda bulunmamaktadır. Bu duygu Anadolu toprağın dan yaşayan aziz milletimize aittir. Avrupa medeniyetlerinde yardımlaşma duygusu bulunmamaktadır.” dedi. Yılmaz, müslümanlara hayırda buluşulmasının emre dildiğini, Suriye’de, Halep’te Humus’ta, Şam’da dünyanın başka bölgelerindeki müslümanların çektiği sıkıntıların bizi de olumsuz etkilediğini söyledi. Refik Yılmaz şöyle devam etti: “Halep’teki bom baların arkasında kim varsa, Kayseri’deki bombaları arkasında aynı katiller var. İstanbul'daki bombaların arkasında da aynı katiller var. Ellerinden gelse Türkiye’yi de Suriye gibi yapacaklar. Ama bu aziz millet bir olarak, beraber olarak, iri olarak, kardeş olarak buna müsade etmeyeceğiz.”

Yılmaz, Türkiye’yi parçalamak için bir çok denemenin yapıldığını hatırlatarak, “Suriye’den kopup gelen 3 milyonu aş kın kardeşe ilaveten şimdi de Halep’ten gelecek olan kardeşlerimize bağrımızı açmış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Yılmaz, cumartesi günü bir TIR’ın daha yola çıkarılacağını, Belediye minibüsleri ile TIR’a eşlik etmek isteyenlerin refakat edebileceklerini söyledi.

İnegöllüler Derneği Başkanı Erkan Şen ise konuşmasında, dernek lokali açmayı düşündüklerini ancak, bundan vazgeçerek, Halep’teki insanlık dramına bir parçada olsa katkı sağlamak için yardım yapmaya kararlaştırdıklarını söyledi.

İlçe Müftüsü Muammer Turan’ın duasından sonra yardım TIR’ı yola çıktı.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER