banner47

Sertaslan Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın CHP’li belediye dönemi ile ilgili açıklamalarına sert yanıt verdi.

Sertaslan Açtı Ağzını Yumdu Gözünü
banner3

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın CHP’li belediye dönemi ile ilgili (Fatih Mehmet Güler) açıklamalarına sert yanıt verdi.

Sertaslan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Geçtiğimiz günlerde Gemlik Belediyesi tarafından satın alınan araçların tanıtım töreni yapıldı. Bu tören bizim adımıza mirasyedi başkanın haraç mezat sattığı belediyeye ait mülklerden elde edilen gelirin çarçur edilmeyen kısmıyla alınan araçların tanıtılmasından ibaretti. Gemlik’in en yoğun trafiğinin olduğu iskele meydanını üç gün boyunca kapatan, yüzlerce aracın park edildiği  bu meydanı  adeta çilehaneye çeviren başkan Refik Yılmaz’ı sosyal medya aracılığıyla ikaz edip geçmiştik aslında.Ne bu araçların alınması adına harcanan parayı ne de bir bu kadar  daha araç almaya yetecek paranın söğüşlenmesini konuşmak niyetimiz yoktu da. Mahkemeye intikal eden ve hala soruşturma aşamasında olan Refik Yılmaz belediyesinin yolsuzluk iddialarını gündeme getirmeyi adalet anlayışımıza uymadığı ve masumiyet karinesine olan inancımız sebebiyle bekliyor ve konuyu takip ediyorduk şimdilik. Âmâ Fetö destekli bir operasyonla belediye başkanı seçilen Refik Yılmaz bu tören esnasında C.H.P. belediyesini yolsuzlukla itham etmeye devam edince bu açıklamayı yapmayı uygun bulduk."

2 Milyonluk Araç Tamirini İspatlamazsan Müfterisin

"Bak Sayın Refik Yılmaz, hukukçu olmana rağmen ısrarla suçlu olduğu ispatlanmamış kişileri yolsuzlukla suçluyorsun. Bu ne ahlaka ne adalet anlayışına ne de herhangi bir inanca uymaz. Kul hakkı yiyorsun yemeye de devam edebilirsin. Çatlayana kadar patlayana kadar ye, nasılsa hesabı ahirette sorulur. Haksız yere insanları görevden aldırtan Fetöyle işbirliğin yüzünden tazminat davalarına sebep olup kamuyu zarara uğratıyorsun uğratmaya da devam et, nasılsa seçimlerde yurttaşlarımız bunun hesabını da soracaktır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi dönemini 2 milyonluk sözde tamir yaptırmakla suçlamışsın, bunun hesabını ahrete bırakmaya niyetimiz yoktur bilmeni isteriz. Bu aslı olmayan bir iftiradır ve eğer ispat edemezsen sen bir Müfterisin, bunu buradan ilan ediyoruz. Eğer bir parça onurun varsa açıkla. İspat et. Senin başkan vekili olmana olanak sağlayan Fetö savcıları bile bu kadar abartamamıştı. Bugün FETÖ'den ceza evinde bulunan destekçilerin toplam 1 milyon yolsuzluk iddiası ortaya koyabilmişken ve sekiz yıldır hiç biri ispat edilememişken, çık karşımıza anlat bakalım sözde 2 milyonluk tamir yolsuzluğu nasıl yapılmış. Birazcık haysiyetin kaldıysa çık anlat."

Göreve Getirdiğin Memurlar Kaç Para Çaldı?

"2 milyonluk sözde tamirden 7 milyonluk araç filosuna ulaştık demişsin, göreve geldiğin günden bu yana kiralık araçlara milyonlarca lirayı harcadın mı, harcamadın mı bunu da söyleyiver istersen. Altı yıldır senin işe alıp göreve getirdiğin memurlarının kaç milyon çaldığını da anlatırsın belki bu vesileyle. Ruhsat harçlarını çalan bu memuru neredeyse bir hata yapmış bizde parayı geri alıp kamu zararını engelledik derken daha yüksek rakamların çalındığı gerçeğini saklamaya mı çalıştığını da anlatırsın belki. Biz bu konuda Adalete olan inancımız gereği susup beklerken, iftira atmaya bayılan sen kamuoyunda konuşulan bu durum içinde bir şey söylersin belki de. Ayrıca bu güne kadar sattığın belediye varlıklarından kaç para geldiğini de söyleyiver istersen üç-beş araç alımı için hava atıp reklam peşinde koşarken. Eski parayla 200 trilyondan fazla olduğunu düşündüğümüz satışlar nerede harcandı anlatıver bu vesileyle.120 trilyon civarı Gemporthisseleri,Borusan ve Çimtaşa satıştan elde ettiğin 25 trilyon ne oldu bir anlatıver istersen kalem kalem.Toplu konut yapıyorum deme sakın,kurduğun şirket sayesinde meclis üyelerine dağıttığın milyarlar da yüzünüzü kızartır,dikkat et.Kızaracak yüz hala kaldıysa anlat istersen."

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER