banner47

Atatürk Büstü Yanına Muhtarlık Yapılacaktı

Gemlik Belediyesi, Küçük Kumla Mahallesi Muhtarlık binası için, meydanda bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün yanını tercih edince ortalık karıştı.

Atatürk Büstü Yanına Muhtarlık Yapılacaktı
banner3

Gemlik Belediyesi, Küçük Kumla Mahallesi Muhtarlık binası için, meydanda bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün yanını tercih edince ortalık karıştı.

İlk olarak mahalleli duruma karşı çıktı. "Atatürk büstünün yanına muhtarlık ya da herhangi başka bir bina olamaz." dedi. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı konuya dahil oldu. Hem muhtarlık binasının yeri hakkında tepki gösterdi, hem de konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri ve meclis üyelerinin yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği'de katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar'ın yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

 

"AKP’nin beton faşizmi Kumla’yı ele geçirmesin diye buradayız.

Kumladaki dostlarımızın bize aktardıklarından, Kumla İskele Meydanı’nda bulunan, geçmişte yüksek katlı binaların arasında kalmış Atatürk heykelinin hemen yanına bir muhtarlık bürosu yapılacağını öğrendik.

Gemlik Belediyesi asli görevi olan ve zaten yapması gereken bir hizmeti yine yanlış planlama ve estetikten uzak bir yöntem ile hayata geçirmeye çalışıyor.

Açıkçası bu çalışma bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü sürekli kent estetiğinden bahseden belediyenin, çevreyi güzelleştirmekten ne kadar uzak olduğunu zaten biliyoruz. Fakat ilçemizin her noktasının böylesine vizyonsuzlukla çirkinleştirilmesine artık tahammül edemiyoruz.

Refik Yılmaz laf çarpıtmayı çok sevdiği için, öncelikle ayrıntılı bir şekilde açıklayalım. Muhtarlarımız için çalışma ofisleri, ilçemizin sürekli ihtiyaçlarındandır. Mahallelerimizde demokrasinin temel taşlarından olan muhtarlarımıza yerel yönetimler olarak ne kadar hizmet götürsek azdır. Bizler de mahalleler ile ilgili konularda ilk olarak muhtarlara danışmaktayız.

Bizim bu çalışma ofisi konusunda karşı çıktığımız nokta, Kumla’da kalan bir avuç yeşil alana, belediyenin geçmiş çalışmalarından yola çıkarak muhtemelen kent dokusuyla uyuşmayacak bir yapı inşa ediyor olmasınadır.

Kumla’da yeşil kalmadığı cümlesi kulağa ilginç geliyor değil mi? Yerleşim itibariyle denize yakın ve yakın geçmişe kadar pek çok yeşil alana sahip Kumla’da, büyükşehir belediyesinin sahil çalışmalarından sonra bir avuç yeşillik kaldı. Recep Altepe’nin başkanı olduğu büyükşehir belediyesi sahildeki yürüyüş yolunu genişleteceğini söyleyerek dümdüz, cilalı boyalı bir beton yol yaptı. Bunu da öyle kötü yaptı ki, o boyalar kısa sürede kabardı, beton yollar su, toz ve çamur tuttu.

AKP’li belediye, betona boğduğu Kumla’da son kalan küçük yeşil alana da yine beton dökerek kim bilir kimlerin cebini dolduracak. Parklar, meydanlar genişlerken, yıllar sonra dev apartmanların yıkılmasıyla nefes alan Atatürk Heykeli de yine dar bir alana hapsedilecek.

CHP olarak bizim bu beton faşizmine karşı önerimiz şudur; Kumla’ya kullanışlı ve konforlu bir muhtarlık çalışma bürosu gereklidir. Bu da uygun bir alana, beldenin dokusuna uygun, ağaç ve yeşillik içinde yapılmalıdır. Öte yandan Atatürk heykelinin bulunduğu park da gerekli çalışmalar gerçekleştirilerek genişletilmeli, gerekli çevre düzenlemesi ve ışıklandırmayla atıl durumdan kurtarılıp Kumlalılar için bir buluşma noktası olmalıdır. Atatürk sevgisiyle, çağdaş yaşam tarzı ve toplumdaki her bireye saygılarıyla tanınan Kumlalılara yapılacak en güzel hizmet budur.

Kumla artık gri görüntüsünden kurtulmalıdır. Yüksek katlı binalar ve beton dökülen sahil yolu ile değil, temiz havası, denizi ve yeşili ile anılmalıdır. Sizlerin de malumunuzdur ki, bunlar AKP iktidarında olmamıştır, anladık ki olmayacaktır.

Biz ne kadar uyarsak da Refik Yılmaz’ın bildiğini okuyacağını sanıyoruz. Varsın bir yıl daha etrafa beton dökmeye, Gemlik’i çirkinleştirmeye devam etsin. Biz göreve gelince hem Kumla’yı, hem de bütün Gemlik’i özlediği aydınlık ve ferah günlerine kavuşturmaya söz veriyoruz."

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri ve meclis üyeleri, alandaki zemin için döşenmiş olan demirleri kaldırarak kenara attılar.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER