banner47

Gemlik Ticaret Borsasına Zeytin Analiz Laboratuvarı

Gemlik Ticaret Borsası Bünyesinde kurulan Zeytin Analiz Laboratuvarı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Gemlik Ticaret Borsasına Zeytin Analiz Laboratuvarı
banner3

Gemlik Ticaret Borsası Bünyesinde kurulan Zeytin Analiz Laboratuvarı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla açılışı yapılan laboratuvarda Gemlik zeytininin tuz, asitlik, sertlik, kostik ve nem analizlerinin yapılacağı vurgulandı. Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce, Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt’, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt’ın yanı sıra, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü yöneticileri ve Ticaret Borsası üyeleri de açılış töreninde hazır bulundular.

Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, 2014 yılında alınan coğrafi işaret belgesi, öncesinde uygulamaya konulan hologram ve kara kod uygulamalarının ardından zeytin analiz laboratuarı ile kalite ağına bir halka daha eklediklerini vurguladı. İstihdam Fuarı düzenleyerek yaklaşık b.in kişiye iş imkânı da sağladıklarını açıklayan Özden Çakır, modern zeytin işleme merkezi ve TOBB’un destekleriyle ilçeye bir de meslek okulu kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti. Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, İznik ve Orhangazi yöresi üreticilerinin de Gemlik Ticaret Borsası çalışma alanına dâhil edilmesini isteyerek, bu konuda üretici ortakların taleplerini iletti.

 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, tarımın ve üreticinin her zaman yanında olduklarını kaydederek, Ziraat Odası Binası, Zeytin Depolama Alanları, Marmara Birlik Depolarının ardından Eşref Dinçer Mahallesindeki bölgeye Borsanın yapmayı hedeflediği Zeytin Araştırma Enstitüsü için yer ve destek verebileceklerini bildirdi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, zeytin analiz laboratuarı ile Gemlik Zeytininin Türkiye’nin yanı sıra yurt dışına da daha farklı damak tadında ulaşabileceğini söyledi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’da, Gemlik’in Limanlarıyla Bursa’nın dünyaya açılan kapısı ve Tarımıyla bölgenin elmas gerdanlığı olduğunu savunarak, 13 milyar dolar ihracat hacmi ile Türkiye’de ilk üçe giren Bursa Serbest Bölgesi’nin de Gemlik’te olduğunu hatırlattı. İstanbul-İzmir Otobanının geçiş güzergahında bulunan Gemlik’in marka değerinin her geçen gün artığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de ilk konservecilik hizmetlerinin de Gemlik’te başladığını ifade etti. Dünyada tarım ve hayvancılığa 500 milyar dolarlık ihracat hacmi ayrıldığını belirten Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Dünyanın geleceği tarım ve hayvancılıktadır. Bu sektörden bir yere gitmeyin. Ekilebilir tarım alanları açısından dünyanın 5. Ülkesiyiz. Tarım da doğru pazarı oluşturmak ve kaliteli ürün hedefimiz olmalıdır. TOBB olarak 57 islam ülkesinde Ticaret Borsaları kurulması için eğitim veriyoruz. Borsa tescil teknolojisini yeniliyoruz. Lisanslı depolamacılık yatırımlarını destekliyoruz. Gemlik zeytini Coğrafi işaret belgesini Avrupa’da da tescil ettirmek için çalışma başlatacağız” dedi. Gemlik Ticaret Borsası’nın TOBB’dan talep ettiği meslek lisesi için de konuşan Rıfat Hisarcıklıoğlu, “2013’te göreve geldiğimizde 81 ile 81 okul yapma sözü vermiştik. 14 il kaldı. Bu yıl içinde o okulları bitireceğiz. Sırada 160 ilçemize okul yapma hedefimiz var. Allah sağlık verir de ömrümüz yeterse, Gemlik’e de meslek okulu yapma sözünü veriyorum” diye konuştu.

Rıfat Hisarcıklıoğlu’na Borsa Başkanı Özden çakır ve Borsa Meclis Başkanı Mustafa Doğan zeytin ve zeytinyağı hediye ederken, laboratuar açılışı öncesinde 10 bin lira ve üzerinde tescil ücreti ödeyen üreticilere de plaket takdim edildi. Rıfat Hisarcıklıoğlu Gemlik programı kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası’na da giderek Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28