banner47

Seçim Güvenliği Konusu Masaya Yatırıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği ( ADD) tarafından organize edilen, “19 Mayıs 1919’dan Günümüze Adalet ve Seçim Güvenliği” konulu Panel yoğun ilgi gördü.

Seçim Güvenliği Konusu Masaya Yatırıldı
banner3

Atatürkçü Düşünce Derneği ( ADD) tarafından organize edilen, “19 Mayıs 1919’dan Günümüze Adalet ve Seçim Güvenliği” konulu Panel yoğun ilgi gördü.

Rüyam Düğün Salonunda yapılan panele, CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, ADD YYK Üyesi Gürhan Akdoğan, İYİ Parti GİK üyesi Hasan Toktaş ve CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’in konuşmacı olarak katıldı. ADD Gemlik Şube Başkanı Muhammet Usta’nın açış konuşmasıyla başlayan panelin moderatörlüğünü Gürhan Akdoğan yaptı. Akdoğan Adalet sistemi ve Hukuk’un üstünlüğü ilkesinin önemine değinerek, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde karşı devrim sürecini sandıklara sahip çıkarak geriye döndürmek zorunda olduklarını kaydetti.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki ülke şartlarıyla, şu anki şartların karşılaştırıldığında ortaya çıkan ‘umutsuzluk söylemlerine’ katılmadığını belirtti. Mustafa Kemal Atatürk’ün yükselen Sovyet rejimine rağmen Sosyalizm ve Komünizmi ret ettiğini, Avrupa’da yükselen Faşizm rüzgârlarına da asla kapılmadığını anlatan Haluk Pekşen, buna karşın uygarlığı, demokrasiyi, laikliği ve çağdaş medeniyetler seviyesini savunduğunu açıkladı. Türkiye’nin gelişmesinin engellenmesi adına Marşhall yardımları başta olmak üzere; Aselsan ve Havelsan mühendislerinin yok edilmesi örneklerini masaya yatıran Pekşen, Türkiye’nin tarihi kritik eşikleri konusunda önemli bilgiler verdi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Birilerinin adamlarını değil, doğru adamları yani liyakati seçebildiğimiz zaman bu oyunları bozmuş, başarmış oluruz” dedi.

İYİ Parti Bursa İkinci Bölge ikinci sıra Milletvekili adayı Hasan Toktaş’ta, “Niçin adalet ve seçim güvenliği diyoruz? Demek ki böyle bir ihtiyaç var” diye başladığı konuşmasında, 16 yıllık Ak Parti Hükümetinin, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar konusu ile ekonomi anlamında seçim öncesi açıkladıklarının sadece kendisini güldürdüğünü kaydetti. Sosyal Medya hesaplarının takipte olduğunu, insanların beğeni butonlarına basmaya korkar hale geldiklerini, telefonların dinlendiğini iddia eden Hasan Toktaş, “Aslında ağlanacak halimize gülüyoruz” diye konuştu. Adalet derken, devletin dininin adalet olması gerektiğine dikkat çeken Hasan Toktaş, “Sandıkta seçim güvenliği bu yüzden çok önemli. Millet ittifakı olarak sonuna kadar sandığın hakkını, hukukunu koruyup, sahip çıkacağız” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’de, Türkiye’nin eğitimli ve vicdanlı insanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, doğru teşhis konulduğunda doğru tedavinin mümkün olabileceğini belirtti. Türkiye’de medyanın özgür olmadığını esprili bir dille anlatan Ceyhun İrgil, “Medya özgür değil. Toplum doğru bilgi alamıyor. Doğru teşhis konulamıyor. Yandaş bir kanalı bir hafta izliyorum, kendimden nefret ediyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nu  dövesim geliyor!” dedi. Toplumsal psikolojik testler ve sonuçları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Ceyhun İrgil, “Yöneticiler vicdanlı ve erdemli değillerse, toplumları yönlendirebiliyor, NAZİ yapabiliyor” diye konuştu. Toplumun da bu durumdan pay çıkarması gerektiğine işaret eden Ceyhun İrgil yine esprilerle devam ettirdiği konuşmasında, “CHP niye kendi içinden bir Cumhurbaşkanı adayı, milletvekili adayı çıkarmasın ki? Az daha Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayımız oluyordu, siz dua edin bana!” dedi.

İki turlu yapılan panelin sonrasında konuşmacılar, izleyicilerin de sorularını yanıtladılar.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 05:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28