banner47

Meclis’te Gemport Gerginliği

Gemlik Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumu Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası meclis salonunda yapıldı.

Meclis’te Gemport Gerginliği
banner3

Gemlik Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumu Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası meclis salonunda yapıldı.

Yaklaşık 4 saat süren oturumun ana konusu, gündem dışı konuşmalar bölümünde Gemlik Belediyesi’nin GEMPORT Hisselerini satışı oluşturdu. Gemlik Belediyesi’nin yüzde 13,5’luk hissesi önceki gün yapılan ihale sonucunda GEMPORT’un çoğunluk hissesini elinde bulunduran Yıldırım Grubuna 103 milyon liraya satılmıştı. CHP ve MHP’liler ihalenin iptali için dava açacaklarını ifade ederlerken, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çoğunluk hisse satışı ile azınlık hisse satışının aynı olmadığını vurgulayarak, ihaleden elde edilen kaynağın toplu konut yapımında kullanılacağını bir kez daha vurguladı.

CHP’li Özgür Aksoy, İş Bankasının GEMPORT üzerinde bulunan yüzde 54 oranındaki hissesinin 2012 yılında Yıldırım Grubuna 222 milyon dolara satıldığını hatırlatarak, Gemlik Belediyesi’nin yüzde 13,5 oranındaki hissesinin de 51 ile 54 milyon lira arasında olması gerektiğini savundu. Gemlik Belediyesi’nin buna karşın 29 milyon liraya satış yaptığını ve kamunun 25 milyon dolar zarara uğratıldığını öne süren Ali Aksoy, MHP grubu ile ortaklaşa iptal için mahkemeye başvuracaklarını söyledi. Gemlik halkının kandırıldığını iddia eden ve bu yanlış karar ile Ak Partili Gemlik Belediyesinin tarihe geçeceğini belirten Özgür Aksoy, “Gemlik Belediyesi tarihinin en önemli hissesini sattınız. 103 milyona hak ettiği değerde sattık diyorsanız, çok yanılıyorsunuz” dedi.

MHP grubu da CHP’li Özgür Aksoy’a destek verdi. GEMPORT hisse senetleri konusundaki eleştiri ve suçlamalara yanıt veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, çoğunluk hisse değeri ile azınlık hisse değerinin karıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Muammer Ağım’ın GEMPORT üzerinde bulunan azınlık hisselerinin satışındaki değerleri de ortaya koyan Refik Yılmaz, “Neden çoğunluk hisse değeri ile buraya geliyorsunuz? Muammer Ağım’ın azınlık hisse değerleri de ortada. Bizim yaptırdığımız değer tespiti üzerinden satış yapıldı. GEMPORT’un Bölge Ticaret Mahkemesi kararıyla yaptırdığı değer tespitinde hissemizin değeri olarak 70 milyon lira gösterildi. Kamuoyunu yanıltmamız söz konusu değildir. Bu Belediye, bu meclis tabii ki tarihe geçecek. Ancak çok güzel hizmetler, yatırımlar ile geçecek. Kimseyi kandırmadık. Kimseye yapamayacağımız sözü vermedik” dedi. Gemlik Belediyesi’nin GEMPORT hissedarı olduğu yıllarda aldığı kâr paylarını da açıklayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 2009’ ve 2010 da CHP’li belediye döneminde birinde 5 bin bir diğerinde de 45 bin lira kâr payı alındığını hatırlattı. Kendi dönemlerinde 2 milyon liraya yakın kâr payı aldıklarına dikkat çeken Refik Yılmaz, tüm diğer belediyeler 2 milyon lira kâr payı alamazken, kendi dönemlerinde yarısı kadar kâr payının alınarak, hizmete aktarıldığını söyledi. Minimum değerde bir hissenin maksimum değerde imiş gibi gösterilmesine tepki koyan Refik Yılmaz, muhalefeti hizmet ve yatırımları kıskanmakla suçladı.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER