banner47

Gemlik Tek Vücut Oldu Vekilini İstiyor

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde aday adayları belli olurken, Gemlik’in gündemini Gemlik’i Ankara’da temsil edecek vekilin seçilebilecek yerden listelere alınması oluşturuyor.

Gemlik Tek Vücut Oldu Vekilini İstiyor
banner3

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde aday adayları belli olurken, Gemlik’in gündemini Gemlik’i Ankara’da temsil edecek vekilin seçilebilecek yerden listelere alınması oluşturuyor. Ak Parti Gemlik’ten 7 Milletvekili aday adayı başvurusunu yaparken, sivil toplum örgütleri de bu adaylardan en az birisinin 2. Seçim bölgesinden seçilebilecek yerde sıralamaya alınmasını istiyorlar.

Ak Parti Gemlik’te ilçe eski başkanlarından Zafer Işık ve Necdet Yılmaz’ın yanı sıra, Mehmet Kaptan, Murat Çakır, Faruk Aktaş, Gencay Yılmaz ve Habibe Oral aday adayı başvurularını yaptılar. Önceki gün muhtarlarla bir toplantı gerçekleştiren Zafer Işık, Atatepe Sosyal Tesislerinde bu kez STK’ları ağırladı. Partisinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu ifade eden Zafer Işık’ın Gemlik’ten bir vekil için güçlü irade talebine, ilçedeki 100’ün üzerindeki sivil toplum örgütünden destek geldi. Zafer Işık’ın düzenlediği kahvaltılı toplantıya, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Ak parti İlçe Başkanı Yaşar İslam’ın yanı sıra milletvekili aday adayları Faruk Aktaş, Murat Çakır ve Necdet Yılmaz’da katıldı.

Bursa’da iki bölgeli seçim sisteminin Gemlik için şans olduğunu bir kez daha vurgulayan zafer Işık, Gemlik’in yıllardır bir milletvekili ile temsil edilmek istendiğini ancak güçlü bir iradenin ortaya konulmasında eksiklikler olduğunu savundu. Kişisel değil, Gemlik’in menfaatleri adına kamuoyunun karşısına çıktıklarını kaydeden Zafer Işık, “Bu talebin yerine gelmesi adına gereğinin yapılmasında bizlere destek olan tüm STK ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Ak Partili Milletvekili aday adaylarına başarılar diledi. Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam’da, kişisel hırslyarla yola çıkılmış bir yarış yerine, hizmet bayrağını en ileriye taşımak adına yapılan bir yarış için adayların çıktığını anlatarak, “Gemlik olarak bir vekil istiyoruz. Bu sizlerin desteği ile olacak” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Bursa il örgütlerinin ve partilerin genel merkezlerinin aday belirleme sürecinde ilçe halkına da danışmaları gerektiğini bildirerek, “Biz sizlere destek veriyoruz. Umarız bu kez Gemlik’in bu talebi yerine gelir” dedi. Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Başaran’da, birçok yatırımın yanı sıra bağımsız Gemlik Üniversitesinin oluşmasındaki takip adına da Gemlik’in bir vekilinin olmasının şart olduğuna dikkat çekti. Toplantıda GTSO, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası gibi kuruluşların yanı sıra, hemşeri dernikleri ve yüzün üzerinde STK temsilcisi yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28