banner47

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Gemlik'te Halka Seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Yalova’nın ardından ikinci mitingini Gemlik’te yaptı.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Gemlik'te Halka Seslendi
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Yalova’nın ardından ikinci mitingini Gemlik’te yaptı.

İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa eski Milletvekili Kemal Demirel, CHP İlçe Başkanı Cemil Acar ve CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan ile birlikte seçim otobüsü üzerinde coşkulu bir kalabalığa seslenen Muharrem İnce, yargı bağımsızlığı vurgusu yaparak, “Özgür bir Türkiye yaratacağız” dedi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Muharrem İnce, ilkeli siyaset konusunda önemli açıklamalarda bulundu. CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan’ın hediye ettiği Bursaspor Gemlik Tayfa atkısı ile ilçe halkına seslenen Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, dokunulmazlıklara hayır oyu kullandığını hatırlatarak, bugün olsa yine hayır oyu kullanabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı fitilini ilk olarak CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın ateşlediğini belirten Muharrem İnce, kendisine teşekkür etti. 80 Milyonun sorumluluğunu üzerinde taşıdığını vurgulayan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhuriyet tarihinin en kalabalık mitingini görmezden gelen televizyon ve gazetelere sitemde bulunarak, “Bundan sonra hangi kanal bizim etkinliklerimizi vermezse o kanalın önünde miting yapacağım. Hepsi teslim olmuşlar.  Biz teslim olmayacağız” dedi. Demokrasinin önemine dikkat çeken ve tüm parti örgütlerini İYİ Parti ve SP’nin Cumhurbaşkanı adaylarına imza vermeye davet eden Muharrem İnce, “Demokrasi böyle  bir şeydir. Gidin mutlaka destek olun” diye konuştu.

Davet gelmesi halinde Saraya da gideceğini, Edirne’de Selahattin Demirtaş’ı da ziyaret edeceğini savunan Muharrem İnce, seçim meydanlarında adalet istedi. “Güreş Mertçe olmalı” diyen İnce, İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e de sahip çıkarak, “Ben kefilim Meral Akşener hanım kesinlikte FETÖ’cü değildir. Yarış adil olmalı, adil olacak” diye konuştu. Yalova’da ikinci seçimleri ülkücülerin oylarıyla kazandıklarını hatırlatan Muharrem İnce, “Benim ülkücülerle, MHP’lilerle hiçbir husumetim yoktur. Ama Milliyetçiliği ayaklar altına alanlarla, şehitlerimize kelle diyenlere itirazım var” dedi. Siyasetin ince yapılması gerektiğine de vurgu yapan Muharrem İnce, Balıkesir Erdekli gençlerin açtığı pankartı anımsatarak, “Sarayı boşalt, Yalova’dan eniştem gelecek” demişler. Bu iş bitti. İnşallah 8 ay sonra yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerinde de bu işi bitireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hiçbir meselesi olmadığını ifade eden CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, “Benim meselem memleket meselesidir. Memleket yanıyor. Seni indirirsek ne olur, dolar, euro, faizler düşer. Gübre, mazot, benzin fiyatları düşer. Öyleyse sen de in be kardeşim” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diploma olayına da formül bulacaklarını açıklayan İnce, Abdullah Gül’ün Recai Kutan’a, Binali Yıldırım’ın İzmir’de, Recep Tayyip Erdoğan’ın da 1989 yılında Beyoğlu’nda seçim kaybettikten sonra, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olduklarını anlatarak, kendisi hakkında yandaş diye nitelediği basının manipülasyonlarına kimsenin inanmamasını istedi.

Ekonomiyi düzeltmenin yolunun önce yargıyı düzeltmek ve yargı bağımsızlığından geçtiğini belirten Muharrem İnce, “Yargı bağımsız ve tarafsız olacak. Benim Cumhurbaşkanlığım dönemimde Yüksek Yargıçlar ayağa kalkmayacak. Ben ceketimin önünü ilikleyip, onlara ifade verebileceğim. Bu benim için şereftir. Yargı beni de yargılayabilmelidir. Yargı bağımsız olursa piyasalara, dış dünyaya, ekonomiye, halkımıza güven gelecektir. İnsanlar mutlu olacaktır. Biz özgür bir Türkiye yaratacağız. Korkuz olmayacak. Geleceğimizi geri alacağız” dedi.

Yaklaşık yarıml saat süren konuşmasının sonunda 350 bin öğretmenin atama beklediğini, kendisinin Cumhurbaşkanı olması halinde bu atamalarla değişik iş istihdamlarının sağlanacağı sözünü veren Muharrem İnce, “Bunları hep birlikte yapacağız. Sokaklarda bu ruhu görüyorum. Gemlik’te bu ruhu görüyorum. Büyük devrimi birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 9 mayıs’ta Edirne, 10 Mayıs’ta Diyarbakır, 11 Mayıs’ta da Rize’de miting düzenleyeceğini söyleyen Muharrem İnce, “Edirne’de ne söylediysem, Diyarbakır’da da onu söyleyeceğim, Diyarbakır’da ne söylediysem, Rize’de de onu söyleyeceğim. Biz de kıvırmak, kandırmak, kandırılmak olmayacak. Ben bu milleti barıştıracağım. İçeride birlik ve beraberliği, toplumsal barışı sağlayacağım. Sonra elbet sıra Trump’a ve Putin’e de gelecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 05:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER