banner47

Bıyıklı:”Orhan Veli Tabelasını Yerine Koyacağız”

İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı, Gemlik Deniz Turizmi ile ilgili projelerini açıkladı.

Bıyıklı:”Orhan Veli Tabelasını Yerine Koyacağız”
banner3

İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı, Gemlik Deniz Turizmi ile ilgili projelerini açıkladı.

İYİ Parti Bursa Yönetim Kurulu üyeleri Sabri Atlıoğlu ve Faruk Aydın ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Adnan Bıyıklı, “Gemlik demek aynı zamanda deniz demektir” diyerek, adını alan körfezin deniz potansiyelinden yararlanamadığını söyledi.

İYİ Parti İlçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında slayt gösterimli bir anlatımda bulunan Adnan Bıyıklı, “Gemlik’e doğru Denizi Göreceksin; Sakın Şaşırma” dizelerinin bulunduğu tabelayı, Belediye Başkanının resmiyle değil, yazarı Orhan Veli Kanık’ın resmiyle yeniden yerine koyacaklarını kaydetti. Gümrükler bazında işlem hacmi olarak Türkiye’de 2. Sıraya yükselen limancılık sektörü ve bu sektördeki istihdamın Gemlik’ten sağlanması için yapacakları çalışmaları masaya yatıran Bıyıklı, Gemlik Turizm Çalışma Komisyonu ve Deniz Turizmi Çalışma Grubu oluşturacaklarını kaydetti.

İYİ Parti İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı, “Gemlik’in geleceği planlanırken denizden bağımsız bir Gemlik düşünülemez. Bu bağlamda Gemlik’in sahip olduğu doğal, korunaklı ve ismini verdiği Körfezi ve sahillerini en iyi şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunmak ve Gemlik’i bölge için önemli bir turizm merkezi haline getirmek için önemli projelerimiz var” diye kontu.  İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı, Gemlik’i Türkiye’de bir Denizcilik Eğitimi Merkezi haline getireceklerini ifade etti.  Deniz Turizm Tesisleri ve İşletmeler ile ilgili çalışmaların yanı sıra, Marina ve Yat İşletmeleri, Denizde Yolcu Taşıması, Mavi Yolculuk Turları; Dalış Turizmi, Su Sporlarına yönelik tesisler ve aktiviteler ile birlikte su eğlence aktivite projelerini de anlatan Adnan Bıyıklı, bunlara ek olarak yamaç paraşütü sporlarını da ilçeye getireceklerini bildirdi. Marina yapılmasının öncelikli projeleri olduğunu, mevcut iskele ve balıkçı barınağını da iyileştireceklerini belirten Bıyıklı, projelerin akademik ve bilimsel çalışmalara dayandırılarak ortaya konulacağını vurguladı.

Yaklaşık 8 yıl önce Bursa’ya giden balık halinin yeniden ilçeye kazandırılacağını, balık çıkış noktası olan Gemlik’i, balık lokantalarıyla Türkiye’nin en önemli deniz turizm merkezi haline getireceklerini savunan Adnan Bıyıklı,”Trol engellenecek. İlçe trafiği deniz araçlarının da kullanılmasıyla rahatlayacaktır. Gençlerimiz su sporları ile kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılacak, onlara iyi bir eğitim verilecektir. Ayrıca Denizcilik, Balıkçılık ve Zeytincilik Müzesi Temiz Deniz Anıtı kuracağız. Gemlik’in tarihi, denizcilik, balıkçılık ve zeytincilik ile ilgili sergi alanları yanında Gemlik’e mal olmuş ve simgesi haline gelmiş olaylara ve kişilere dair bir merkez olacaktır” dedi.

İyi Parti Gemlik İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı, Gemlik ile ilgili önemli projelerini periyodik olarak gündeme getireceklerini de açıklayarak, “Bizler Gemlik’i denizcilikte ticareti, sporu ve turizmi ile İYİ bir noktaya taşımak için var gücümüzle çalışacağımıza and içiyoruz” diye konuştu. İYİ Parti il başkan yardımcıları Faruk Aydın ve Sabri Atlıoğlu’da, Gemlik’in potansiyeli olan bir şehir olduğuna dikkat çekerek, Adnan Bıyıklı ve ekibine her tür projesinde destek sözü verdiler.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 06:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28