banner47

Karsak Camii Avlusundaki Kuruyan Ağaçlar Tehlike Saçıyor

Gemlik İstiklal Caddesi üzerindeki Karsak Camii avlusunda bulunan 2 adet çam fıstığı ağacının kuruması sonrası, üzerindeki dallar ve kozalakların düşmesi hem cami cemaatini hem de namaz sonrası avluda çay içen çevre halkına tehlike saçıyor

Karsak Camii Avlusundaki Kuruyan Ağaçlar Tehlike Saçıyor
banner3

Gemlik İstiklal Caddesi üzerindeki Karsak Camii avlusunda bulunan 2 adet çam fıstığı ağacının kuruması sonrası, üzerindeki dallar ve kozalakların düşmesi hem cami cemaatini hem de namaz sonrası avluda çay içen çevre halkına tehlike saçıyor.

Ağacın mülkiyetinin Gemlik Belediyesi’ne ait olduğunu öğrenen esnaf ve cemaat belediyenin bu ağaçları kesip, yerlerine ıhlamur veya benzeri ağaçların dikilmesini istiyor. Özellikle cuma namazlarında ve bayram namazlarında avluda namaz kıldıklarını belirten cemaat, “Daha önce birkaç kişinin kafasına büyük kurumuş dallar düştü, bu iki ağaç tehlike saçıyor, altında namaz kılmaya korkuyoruz, belediyemizin bu konuya duyarlı olacağını tahmin ediyor ve bu iki ağacın kesilerek başka ağaçların buraya getirilmesini rica ediyoruz. Ağaçlar kuruduğu için kimseye bir faydası yok, en azından gölgesinden yararlanabilir ağaçlar buraya gelirse, hem esnaf için hem de cemaat için en hayırlısı olur.” Şeklinde konuştular.

Ayrıca çay ocağı işletmecisi Muhammet Hanifi Kantar’ın durumu Orman Bölge Müdürlüğüne dilekçe ile izah ettiğini, Orman Bölge Müdürlüğü’nden gelen cevapta da ağaçların kesilmesinde herhangi bir sorun olmayacağını, aksine iş güvenliği açısından sakınca görünmediğini, ancak mülkiyeti Gemlik Belediyesi’ne ait olduğu için gerekli işlemlerin Gemlik Belediyesi tarafından yapılabileceğini belirtmişler.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER