banner47

AK Parti Gençlik Kolları Başkanından CHP Gençlik Kolları Başkanına Cevap

Dün terhis ertelemesini eleştiren CHP Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Ümit Balta'nın açıklamalarına cevaben bir basın açıklaması da AK Parti Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Muhammed İhsan Doğan'dan geldi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanından CHP Gençlik Kolları Başkanına Cevap
banner3

Dün terhis ertelemesini eleştiren CHP Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Ümit Balta'nın açıklamalarına cevaben bir basın açıklaması da AK Parti Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Muhammed İhsan Doğan'dan geldi.

Doğan'ın açıklaması ise şu şekilde :

"Askerlik, her Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı için kutsal bir makam; asker olma koşulunu sağlayan her gencimiz için ise önemli bir vazifedir. Askere giderken helallik alarak gitmedeki sebep ise; şehitlik, gazilik, sağlık durumları, olağan dışı haller sebebiyle terhis tarihinin değişmesi gibi taraflarından birbirinden her koşulda Allah katında razı olması içindir.

Sn. Balta, sözlerine “Maalesef ülkemizde, bugün sağlıktan eğitime, ekonomiden kültürel hayata kadar her alanda yaşadığı problemlere bir yenisi eklenmiştir.” Cümlesini dahil ederek, AK Parti dönemi öncesi yaşanan sıkıntıları günümüzde yaşanıyormuşçasına lanse etmeye çalışmıştır. Grup Başkanvekili TBMM’de “Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa, bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok.” Sözünü sarf etmiş bir siyasi partinin İlçe Gençlik Kolları Başkanı’nın bu şekilde yanlış bilgilendirme yapması bizleri hiç şaşırtmamıştır. CHP Gençlik Kolları Başkanı Sn. Ümit Balta, cerrahi maske bulmakta zorlanma iddiasını bir zamanların SGK’yı iflas ettiren başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na soradursun; bizler de AK Parti hükumeti olarak vatandaşımızın her türlü ihtiyacını ücretsiz karşılayalım ve onlarca ülkeye de tıbbi malzeme yardımında bulunmaya devam edelim. 

Bugün koronavirüs, gelişmiş ya da az gelişmiş olduğuna bakmaksızın birçok ülkede yaygın hale gelmiş, dünyada krizler yaratan bir salgındır. Ülke olarak kritik bir jeopolitik konuma sahibiz. Dünya politikaları, stratejileri, ulaşımından tecrit edilemeyecek bir konuma sahip olan ülkemiz insani gelişmişlik indeksine göre dünyanın en iyi ülkeleri arasındaki ABD, İngiltere, İtalya, İspanya gibi  ülkere kıyasla muazzam bir başarı sergilemektedir. Bu bilgileri yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan almakla birlikte, ülke olarak çalışmalarımız ve desteklerimiz birçok devletten teşekkür almaktadır. CHPli İlçe Gençlik Kolları Başkanı’nın bu durumu takdir etmesini beklemiyoruz ve buna ihtiyacımız da yoktur.

Mehmetçiklerimizin terhisinin ertelenmesi ile ilgili iddialara gelecek olursak, koronavirüs salgınıyla mücadele etkili yollardan en önde gelenlerini kalınan konumda kapalı stabil kalmak, sosyal mesafeyi korumak, fiziksel etkileşimi minimumu indirmek olduğunu biliyoruz.

60000 evladımız kurallara uyduğu ve kendi içlerinde kapalı kaldığı sürece minimum koronavirüs riskiyle yaşamaya devam edeceklerdir.

60000 kişi terhis olduktan sonra, “Peygamber Ocağı” diye kabul ettiğimiz birliklerimizin yerini kimler dolduracaktır?

60000 kişi terhis olacak olursa yerini dolduracak Mehmetçikler birliklerine entegrasyon sürecinde riskle karşı karşıya kalmayacaklar mıdır?

Askerliği, hapishanede kalma düzeniyle kıyaslayan bir gençlik kolları başkanı askerliğin önemini henüz kavrayamamıştır.

Askerlik Yemini: “Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle, hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu Türk Sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime, namusum üzerine and içerim.” Bu yeminin gereği olarak içinde olağanüstü riskler içeren durumda terhisi ertelenen Mehmetçiğimizin de sabır sahibi olması gerekmektedir.

Af, AK Parti dönemine ait bir uygulama değildir. Her dönemde görülebilen, seçimle iş başına gelen TBMM tarafından alınan bir karardır.  Ayrıca Chp af yasası oylamasına sadece 19 Milletvekili ile katılmışken bu neyin eleştirisidir?

 Ayrıca, Çanakkale Şehitliği’nde alkollü içki tüketen örgütlenmeleri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde, CHP Gemlik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sn. Ümit Balta’nın “Şehitler Haftası” ile ilgili hassasiyeti bizleri fazlasıyla sevindirmiştir.

Başta Gemlik İlçesi olmak üzere tüm kamuoyuna saygılarımızla arz olunur."

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2020, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER