banner47

Kendi Evinde Siper Maske Üretiyor

Gemlik'te Volkan Yenievli isimli vatandaş, kendi evinde kurduğu 3 boyutlu yazıcılar ile ürettiği siper maskeleri sağlık çalışanları için hastaneye bağışlıyor.

Kendi Evinde Siper Maske Üretiyor
banner3

Corona virüs salgını nedeniyle maskelere talep giderek artıyor. Özellikle sağlık çalışanlarının, gözleri de koruyan siper maskelere ihtiyacı var. Bunun için Türkiye çapında bir seferberlik başlatıldı. 3 boyutlu yazıcıları olanlar, bu siper maskelerden üretiyorlar.

Gemlik'te Volkan Yenievli isimli vatandaş, kendi evinde kurduğu 3 boyutlu yazıcılar ile ürettiği siper maskeleri sağlık çalışanları için hastaneye bağışlıyor.

Corona virüsü nedeni ile hastanelerde koruyucu ürün ihtiyacının arttığını gören Yenievli, sağlık çalışanlarına destek olmak için kendi evinde kurduğu atölyede siper maske üretmeye başladı.

Evinde çalışarak 3 boyutlu yazıcılar ile günde yaklaşık 25 tane siper maske üreten Volkan Yenievli, daha sonra maskeleri ilçede bulunan sağlık kuruluşlarına bağışlıyor.

Kendi imkanları ile corona virüsüyle mücadele eden sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla üretimine devam edeceğini ve bugüne kadar 350 adet siper maske bağışladığını belirten Yenievli, şöyle konuştu:

"Corona virüs nedeni ile kullanılmaya başlanan maskeyi kendim tasarladım. 3 boyutlu yazıcıyla günde 25 tane siper maske üretiyorum. Normalde Gemlik Gübre'de makine bakım ustası olarak çalışmaktayım. İşimden arta kalan zamanlarda evimde bu maskeleri üretiyorum. Yaptığım koruyucu maskeleri daha sonra hastanelere ve sağlık ocaklarına ücretsiz veriyorum. İhtiyacı olan sağlık çalışanları ve kamu görevlileri için üretmeye devam edeceğim. Ben bu ürünler karşılığında herhangi bir ücret almıyorum. Bu üretimde ayrıca Roda İmam Hatip Lisesi yazıcılarını da bana emanet ederek üretime destek olan Okul Müdürü Nurullah Şimşek'e de teşekkür ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2020, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER