banner47

Sağlıklı İçme Suyu İçin Geri Sayım Başladı

Gemlik tarihinin en büyük yatırımlarından birisi olan 160 Milyon Lira değerindeki Büyük Kumla Barajının yapımı büyük bir hızla devam ediyor.

Sağlıklı İçme Suyu İçin Geri Sayım Başladı
banner3

Büyük Kumla Barajından sağlanacak sağlıklı içme suyunu 5 bin tonluk depoya bağlayacak olan isale hattının çalışmaları başladı. 46 kilometrelik alana gidecek olan hat kapsamında başta Gemlik olmak üzere, Kumla, Narlı, Karacaali, Umurbey, Kurşunlu ve Köy Statüsünden Mahalle statüsüne dönüşen tüm bölgeler faydalanacak. Gemlik’in 50 yıllık içme ve sulama suyu problemini kökten çözecek olan dev yatırım 29 Ekim 2016 tarihinde hizmete girecek.

Cumhuriyet Mahallesi Manastır Mevkiindeki çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, dev yatırım tamamlandığında ilçenin damacanalardan daha sağlıklı içme suyuna kavuşacağını vurguladı. Barajdan depolara aktarılacak suyun isale hattı çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bir buçuk yıl içinde ilçenin mevcut kireçli su kullanımından daha yumuşak ve daha sağlıklı içme suyuna kavuşacağını müjdeledi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, şehir içinde devam eden hat çalışmalarının ivedilikle sonuçlanacağını ifade ederek, Gemlik’in bir buçuk yıl içinde 50 yıllık içme ve sulama suyu sorununun kökten biteceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2015, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER